Оперната звезда Анита Рачвелишвили ще огласи Пловдив в ролята на Кармен

Постановката ще постави началото на серията "Opera Gold" в "Колодрума", която всеки месец ще ни поднася представление от световната сцена.

OFFNews 05 октомври 2016 в 14:56 7530 1

Огнената грузинка Анита Рачвелишвили за първи път ще демонстрира вокалната си мощ у нас. Тя пристига в Пловдив на 9 ноември, за да превърне "Колодрума" в новата сцена на световноизвестната френска опера „Кармен“.

Именно тази постановка ще постави началото на серията "Opera Gold" в "Колодрума", която всеки месец ще ни поднася представление от световната сцена.

Анита Рачвелишвили е родена в Тбилиси и още като студент в консерваторията там прави първия си дебют на сцена в ролята на Мадалена (Риголето) и Олга (Евгений Онегин). Впоследствие е поканена в Италия, където изгрява като Кармен в оперния театър "La Scala".

През годините гласът ѝ се разлива в най-големите концертни зали по света, сред които „Метрополитън Опера“ в Ню Йорк, „Дойче Опера“ в Берлин, „Карнеги Хол“, „Арена ди Верона“ и други. Оперната звезда често е сравнявана с огън на сцената, заради жаркото присъствие и страстта, която влага в изпълненията си. Вокалната ѝ дарба в комбинация със завладяващото сценично присъствие отличават младата певица и я превръщат в най-огнената Кармен на международно ниво.

С нея на една сцена ще бъдат Микейл Шашаберидзе, Венцислав Анастасов, Йоана Железчева, Вилиана Вълчева, солисти, хор, балет и оркестър на Държавната опера в Стара Загора, прабългарска школа за оцеляване „Бага-Тур”

Билети можете да намерите в мрежата на "Eventim" и в билетен център пред Община Пловдив на цени от 20 до 50 лева.


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови