Няма кой да върне парите за отменения концерт на Smokie в Бургас

ТикетПро и организатор на концерти се скараха кой трябва да връща пари за отмененото събитие

OFFNews 19 април 2018 в 15:46 4201 1

Промоутърската компания EventsJar и разпространителят на билети "Тикетпро" не могат да се разберат кой трябва да върне парите на хората, закупили си пропуски за отменения концерт на Smokie в Бургас. Скандалът стигна дори до омбудсмана на Бургас Тодор Стамболиев, който днес разказа за случая в съобщение до медиите.

Концертът на Smokie в Бургас трябваше да е през февруари, но неразбирателство между промоутъра и "Тикетпро" пречи на хората да си вземат парите обратно.

EventsJar твърдят, че "Тикетпро България" ЕООД трябва да върнат парите, като дори е изпратена нотариална покана за явяване в кантора на нотариус за извъсъдебно разбиране, но до такова не се е стигнало.

"Поради горното, следва да имате предвид, че EventsJar, като организатори на концерта, правно и юридически не носят отговорност за връщането на парите за тези билети", казват в съобщението до медиите промоутърите, цитирани от WeRock.

Според омбудсмана на този етап зрителите могат да търсят парите си по съдебен път, но това не е добър вариант, защото означава повече разходи от стойността на билетите.

"Все пак изразявам надежда, че тези дружества, с име и история в организирането на концерти ще потърсят извънсъдебен начин за уреждане на взаимоотношенията си и най-вече ще намерят начин за възстановяване на сумите на закупилите билети лица", добавя Тодор Стамболиев.

Тикетпро не са коментирали случая все още. Опитахме се осъществим връзка с тях, но на сайта им няма телефон за контакт, нито имейл, а само форма за контакт, на която все пак пуснахме запитване. При отговор от тяхна страна ще ви информираме.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови