Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Не, гадателката Мария не е дъщеря на Салвадор Дали

Антония Чорева 06 септември 2017 в 19:44 9586 5

Не, Мария Пилар Абел Мартинес не е дъщеря на Салвадор Дали.

ДНК тест доказа, че 61-годишната испанка, заради която тялото на художника сюрреалист бе извадено и изследвано, не е негова дъщеря. Гадателката на карти таро твърдеше, че година преди раждането си през 1956 година майка ѝ е имала връзка с Дали.

За да се докаже или отрече кръвната връзка, съд в Мадрид се съгласи тялото му да бъде ексхумирано през юни за провеждането на тест.

Резултатите са готови: фондацията "Дали" обячи, че поведените тестове доказват, че двамата не са роднини.

"ДНК тестовете показват, че Пилар Абел не е дъщеря на Дали", съобщиха от фондацията, която управлява неговото имущество, шест седмици след ексхумацията на тялото му от криптата в музея в североизточния испански град Фигерас, посветен на живота и работата му.

Ако двамата бяха свързани, Мартинес би могла да претендира за част от имуществото му, което той е оставил на държавата след смъртта си през 1989 година, когато е 85-годишен.

Мнозина експерти, изучавали живота на Дали, повдигаха вежди с недоверие преди ексхумацията, а биографът му Ян Гибсън припомни твърдението на артиста: "Аз съм импотентен. Трябва да си импотентен, за да бъдеш велик художник".

Все още не е известна реакцията на Мартинес след новината за ДНК теста. От малка са ѝ казвали, че е дъщеря на художника.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12035

5

Stoiankatu

07.09 2017 в 14:59

Гадателка, гадателка.. колко да е гадателка!

12362

4

nickplam

07.09 2017 в 12:31

Явно на тази госпожа майка й е щъкала повече от нужното и няма спомени...

7447

3

MeduimShark

07.09 2017 в 02:30

Е па ти ли си по умен, да те еба у обзерверо, след като съд в Испания е преценил, че трябва са се ексхумира тялото, не на кой да е друг, а на този велик човек, защото една жена, на която от малка са й казвали, че е негова дъщеря, претендира за това?
 
X

Подкастът на OFFNews