Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Националната галерия обяви конкурс за лого с награди

ОFFNews 17 август 2015 в 15:19 8226 3

Снимка OFFNews / Ивайло Анев

Дворът на „Квадрат 500“. Отзад може да се види недовършеното Южно крило.

Националната галерия обяви конкурс за създаването на лого на музея с награден фонд от 1700 лв.

В него могат да участват български граждани индивидуално или в колектив, които са най-малко бакалаври от висше художествено учебно заведение.

Всеки кандидат в конкурса има право да представи 1 предложение, подготвено единствено за целите на този конкурс. Авторското право върху продукта на премираните участници се прехвърля за ползване на ръководството на Националната галерия.

Жури от галерията и Съюза на българските художници ще оцени и класира предложените лога, като първо място ще получи награда от 1000 лв., второ от 400 и трето от 300 лв. Критериите за оценяване ще са ясната концепция, оригиналността на идеята и естетическата ѝ стойност.

Предложенията могат да бъдат подадени до 17:00 часа на 07.09.2015 г. Оценките от класирането ще излязат на 15.09.2015 г.

Галерията ще подпише договор с автора/авторите на един от премираните проекти, независимо от мястото му в класирането, с който възлага изработване на приложения на логото в бланка, пощенски плик, визитка, информационна табела.

При едностранен отказ на автора да подпише договор за изработване на приложения на логото той ще трябва да заплати обезщетение в размер на 75% от направените от галерията разходи, еквивалентни на размера на присъдената му награда. Това предложение става притежание на Националната галерия чрез договор за предоставяне на изключителни авторските права за неограниченото право за ползване.

Пълната информация за техническите изисквания и кандидатстване в конкурса може да намерите на този адрес

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews