Nasekomix стават част от Impossible Fest 2015 (видео)

ОFFNews 27 ноември 2015 в 17:23 1922 0

Nasekomix.

Повече от възможно се оказа включването в Impossible Fest (4-6 декември, ДНК ) на една от най-обичаните авангардни български групи – Nasekomix.

В рамките на фестивала групата ще изнесе първия си концерт от много време пред софийска публика. Изявата ще бъде повод и за премиерно представяне пред широка публика на новия им албум „Великани и джуджета“, който през лятото стана достояние на точно 100 посветени в театрална зала „Алма алтер“ в Софийския университет.

Nasekomix ще вложат щипка електронен звук и в унисон с алтернативната концепция на Impossible Fest излизат на сцената без акустичния бас на Георги Дончев.

С 15-те песни от албума „Великани и джуджета“ Nasekomix ще отведат слушателите на пътуване, целящо да ги приобщи и доближи отново към природата. Нейната първична енергия е закодирана във всяка нота на композициите, записани в някои от най- магичните и пленителни природни местности: пещерата Утробата, светилището при Татул, Глухите камъни, Белинташ, Чудните мостове и др. Тези, които не успяха да се сдобият с лимитирания тираж от албума на промоцията му, ще могат да го закупят на мърчандайз щанда на Impossible Fest.


В началото на декември ще стане ясна и програмата по дни на второто издание на Impossible Fest, обединяващ над дузина от най-ярките и самобитни субкултурни проекти от българската музикална и театрална сцена.

Между 4 и 6 декември на сцената на ДНК ще излязат българските групи Doesn’t Frogs, Casual Threesome, Voyvoda, Mila Robert, Raja & Iliyana, Nick Chongi & The Smokers, The Bedlam Club, Rossen & Lorina, Saturated Pixels. Специални гости от чужбина са Threesome от Сърбия и Alien Mustangs от Гърция.

Театралната сцена ще бъде представена с две постановки и с близки срещи с двама театрални композитори. "Всичкоядецът" с реж. Ани Васева, с номинираната за "Икар" за изпълнението си Галя Костадинова и живата музикална среда на DataTransporter.

И "Саломе" на хореографа Мирослав Йорданов с участието на Мирослава Захова и музиката на Емилиян Гацов-Елби. Публиката ще има възможност да види и чуе на живо от носителите на "ИКАР" и "Аскеер" Асен Аврамов и Емилиян Гацов-Елби разказват как точно се прави театрална музика.

Тридневният билет струва 30 лева, а 12 лева е за един ден. Може да ги намерите в Boxoffice. На място цената е съответно 35 и 15 лева. Постановката Саломе е с отделен билет от 10 лева.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Ивелин Михайлов: Запознах се с Николай Марков 3 месеца преди изборите