Направиха герой от "Стар Трек" гей, актьорът се възпротиви

ОFFNews 08 юли 2016 в 19:26 8981 2

Снимка Noam Galai/WireImage

Джордж Такеи.

Саймън Пег, един от сценаристите и актьорите в новите филми за "Стар Трек", обяви, че ще направи персонажа Сулу гей в чест на актьора Джордж Такеи, който пръв изигра ролята в космическата сага, предаде "Гардиън".

В реалния живот Такеи е хомосексуален и активен борец за правата на ЛГБТ хората. Той обаче не е доволен от изменението на сексуалната ориентация на своя герой, за разлика от артиста, който в момента играе Сулу.

Актьорът е помолил Пег и екипа да размислят и да си го оставят хетеросексуален, защото подобно действие би било противоречиво спрямо оригиналната идея зад Сулу. Освен това превръщането му в гей би изпратило погрешно послание, че хората изведнъж сменят ориентацията си.

"Радвам се, че има гей герой, но за жалост това е промяна на творбата на създателя на "Стар Трек", Джийн Родънбери, в което той е вложил толкова много мисъл. Според мен е неподходящо", коментира актьорът.

Той призова да се създадат изцяло нови герои с гей минало, вместо да променят стари.

Саймън Пег обаче реши да не уважи неговата молба, като изтъкна, че не иска да измислят нов герой, защото хората веднага ще го приемат като хомосексуален стереотип. Вместо това те вече имат изградено мнение за Сулу и затова сексуалността му няма да повлияе на мнението им.

Според него създателят на сагата не е направил всичките си герои хетеросексуални, защото е искал, а защото се е наложило, а ние всички сме ЛГБТ някъде във вселената.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!