Найджъл Кенеди кацна в София късно снощи (снимки)

Концертът му в Пловдив e почти разпродаден, а в София пускат втори балкон в продажба

ОFFNews Последна промяна на 15 септември 2016 в 18:58 7502 1

Найджъл Кенеди.

Световноизвестният цигулар Найджъл Кенеди кацна в София късно снощи с полет от Лондон. Във видимо добро настроение той бе посрещнат на летището от своя дългогодишен приятел от България – художника Румен Рачев.

Той му бе подготвил специална изненада – ръчно изрисувана от него цигулка Kремона, първа бройка от предстояща дизайнерска младежка серия на марката, която ще бъде подписана от известния цигулар. Вчера през деня пристигнаха и петимата членове на бандата му, които кацнаха у нас от различни точки на света.

Найджъл Кенеди пристигна у нас няколко дни преди концертите си на 17 септември в София в зала 1 на НДК и на 18 септември в Античния театър в Пловдив. До изявите си на родна земя той ще има сериозни репетиции с оркестъра на “София Симфоникс” с диригент Любка Биаджони, Лондонския български хор и композитора и гъдулар Георги Андреев, които също участват в двете събития.

Найджъл Кенеди и Румен Рачев.

Организаторите съобщават, че концертът в Пловдив е почти напълно разпродаден, а в София се пуска в продажба и втори балкон на Зала 1 на НДК на изключително достъпни цени на билетите – по 20 лв. Те могат да се закупят в мрежата на Ticketportal.bg, Билетен център в НДК, касата пред Община Пловдив, книжарници "Booktrading", бензиностанции OMV, “На тъмно”.

С рекорд в книгата на Гинес за най-продавана класическа творба на всички времена (за запис от 1989 г. на “Годишните времена” на Вивалди, с над 2 млн. продадени копия), виртуозът ще представи у нас именно своя нов иновативен прочит на “Новите четири годишни времена”. Напълно в свой стил - с ново звучене, различна визия, фантазия и енергия той е решил да докаже на публиката, че “Четирите сезона” мога да бъдат музика за всички времена.

Найджъл Кенеди на летище София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови