Най-влюбеният в София и талантлив фотограф от Етюдите на София с изложба в сградата на Столична община (галерия)

Иван Шишиев прави великолепни снимки и е автор на едни от най-красивите изображения на столицата

Искра Ангелова 03 февруари 2023 в 22:34 6278 1

Снимка от Етюдите на София

Снимка Иван Шишиев

Снимка от Етюдите на София

Ако имате профил във Facebook, то със сигурност са ви попадали великолепните снимки на страничката "Етюдите на София". Колкото и грозна, мръсна, нелепа архитектурно или занемарена да ни изглежда понякога, София е истински красив европейски град, чиито сгради са строени от големи европейски архитекти и от нашите, завършили в Европа, градостроители, а фотографът Иван Шишиев знае как да улови красотата ѝ в своите вдъхновяващи и находчиви снимки. Затова е прекрасно, че в Столичната община в събота и неделя ще има Дни на отворените врати по повод откриването на фотографската изложба „Етюдите на София“. Жителите и гостите на града могат да разгледат експозицията от 10:00 до 14:00 ч., съобщават от Столичната община.

По думите им, това е една от най-мащабните фотографски изложби, представяни в София. В нея са показани 160 кадъра на богослова и фотограф Иван Шишиев, който е създател на страницата „Етюд-и-те на София“ в социалните мрежи. Очаква се в рамките на дните на отворените врати той да разкаже истории от работата си на хроникьор на мигове от живота в откритите пространства на столицата.

„Откриваме нова изложба, нова глава на книгата, наречена София и показваща столицата, в която живеем и нейните места, които често не забелязваме. Този път мястото е много специално. То е сградата на Столична община, която преобразихме в нова своеобразна галерия на града ни“, пишат от екипа на „Етюд-и-те на София“.

В сградата на ул. „Московска“ 33 са представени архитектурни забележителности на София, моменти от ежедневието й и спецификата на градската среда. Фотографиите са разположени във входа на сградата, на партера, в деловодството за обслужване на граждани и на първи, втори и трети етаж на Столичната община.

Изложбата „Етюдите на София“ ще остане в сградата до месец септември 2023 г. След това тя ще обиколи софийски училища. Проектът се реализира с подкрепата на Столичната община в Календара на културните събития на София.

Иван Шишиев е роден е в село Петрово, разположено близо до Мелник, но се премества да живее в София през 2005 г., когато е на 14-годишна възраст. Завършва Софийската духовна семинария и следва богословие от Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Създава „Етюд-и-те на София“ през 2015 г., а две години по-късно и Фейсбук страницата „Етюд-и-те на Стара Загора". През 2020 г. Шишиев е отличен с грамота на Столичната община за принос в развитието на културата на София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови