Над 70 културни събития в 35-ото юбилейно издание на Аполония

OFFNews 05 август 2019 в 11:00 2471 0

Над 70 ще бъдат събитията през 35-ото юбилейно издание на Аполония, което ще се проведе от 29 август до 7 септември в Созопол.

Тазгодишната кино програма ще бъде открита с уникалния филм „Да ходиш по вода“, който разказва за пътя към осъществяването на един от най-мащабните арт проекти, „Плаващите кейове“, и неговия създател Христо Явашев – Кристо. Зрителите ще имат невероятната възможност да се пренесат в Италия на езерото Изео, където мечтата на безброй хора да ходят по вода става реалност.

Филмът за сбъдването на една смела идея, зародила се още през 1970 г., е дело на изключително талантливия български режисьор Андрей Паунов и ще бъде показан на 30 август от 23:00 часа в читалище „Отец Паисий“.

Друг ключов акцент в програмата ще бъде концертът на харизматичния Васил Петров. Един от най-обичаните български поп и джаз изпълнители ще озари с таланта си сцената на Амфитеатъра в Созопол на 4 септември от 21:00 ч. Васил е сред любимите изпълнители на Фестивала и по повод юбилея на Празниците на изкуствата е подготвил специална програма, включваща едни от най-големите му хитове в изцяло нов аранжимент. „Бряг за двама“, „Подслон в дъжда“, „Другият“ са само част от песните, на които публиката ще може да се наслади в лятната вечер.

Публиката на Фестивала ще чуе любимите на поколения българи музикални групи – Б.Т.Р, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, ФСБ, Биг бенда на БНР и много други. 

Акцент в литературната програма е премиерата на книгата "Поразените" от Теодора Димова. 

На сцената на читалище "Отец Паисий" ще се играят едни от най-успешните представления на театралния сезон -  "Аз обичам, ти обичаш, тя обича" на Теди Москов и "Защото на мама така ѝ харесва" на Лили Абаджиева.

Като продължение на програмата за 35-ата си годишнина, Фондация Аполония организира съвместно с НДК грандиозен концерт на известния италиански изпълнител Марио Бионди в София. Мащабното събитие ще се проведе на 18 октомври в Зала 1 на НДК.

Официалната програма е достъпна на www.apollonia.bg.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови