Музеи и галерии с вход свободен днес

OFFNews 03 март 2016 в 09:26 4889 0

Музеи и галерии ще са с безплатен вход днес, в деня на националния празник 3 март.

В София сред музеите с вход свободен са Националният исторически музей, Националният военноисторически музей, Военноморският музей във Варна, Музеят на авиацията в Пловдив, Музеят за история на София и музеят под базиликата "Св. София", както и парк-музеят Врана.

Софийската градска художествена галерия също ще може да се посети безплатно. 

Всички зали във филиала на Националната галерия "Квадрат 500" са отворени за посетители. В 27 от тях е разположена представителната експозиция на нашата колекция от българско и чуждестранно изкуство. В залата за временни изложби са представени индийски миниатюри от периода 1825-1850 г.

Безплатен е входът за ученици и учители в "Квадрат 500" на Националния празник 3 март, а на 4 март - във всичките ни филиали: Двореца, "Квадрат 500", Криптата на храм-паметника "Св. Александър Невски", Музея на социалистическтото изкуство и САМСИ.

Безплатен ще е входът и в Зоологическата градина в столицата. Тя ще работи от 8 до 17 ч.

В Благоевград без такса ще е входът за Регионалния исторически музей. Там безплатно ще се влиза и в Измирлиевата къща.

Историческите музеи в Ботевград, Враца, Бургас, Стара Загора, Казанлък, Шумен, Разград, Велико Търново, Плевен, Пловдив, Хасково и др.

Регионалният исторически музей във Велико Търново организира безплатни туристически обиколки с беседи по два маршрута от 10,30 до 12,30 ч.

на 3 и 4 март учениците и учителите ще могат да влизат безплатно, след представяне на ученическа книжка или служебна карта, в:

Национален политехнически музей, София (само на 3 март),

Национален музей "Земята и хората"- София,

Национален литературен музей - София,

Национален музей Шипка-Бузлуджа в Казанлък,

Музей "Христо Ботев" - Калофер,

Музей "Васил Левски" - Карлово.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови