'Монти Пайтън: Животът на Брайън' в памет на режисьора Тери Джоунс

Култовата класика ще бъде представена в 'Дом на киното'

OFFNews Последна промяна на 29 януари 2020 в 14:28 1731 0

На 2 февруари, неделя, от 18.30 часа в „Дом на киното” ще бъде представена ре-мастерираната версия на култовата класика „Монти Пайтън: Животът на Брайън”, в памет на супер талантливия режисьор Тери Джоунс.

Няма дори едничка шега, скеч или реплика в „Животът на Брайън”, които да не се врязват в паметта на зрителя като толкова смешни, колкото е възможно да бъдат. В своя втори филм Монти Пайтън представят язвителна, анархична сатира както на религията, така и на холивудските интерпретации върху библейските теми.

Действието се развива в Юдея през 33 г. пр. н. е. – времена на бедност и хаос, но изобилстващи от месии, надъхани техни последователи и отчаяни римляни, които се опитват да въведат някакъв ред. В центъра на събитията е Брайън Коен (Греъм Чапман), неохотен бъдещ месия, който придобива слава в резултат на поредица абсурдни и смехотворни обстоятелства, които са като манна небесна за целия екип (Джон Клийз, Ерик Айдъл, Тери Гилиам, Тери Джоунс, Майкъл Палин и Чапман) да блеснат в разнообразни роли, докато осмиват всеки и всичко – от бившите парии, Пилат Понтийски и изкуството да се пазариш до лудите пророци, римските центуриони и разпъването на кръст.

Тери Джоунс беше наш приятел - на София Филм Фест, на Дома на киното и най-вече на феновете на "Монти Пайтън" и техните несравними творения.

С поклон пред неговия талант, каним всички настоящи и бъдещи фенове!

Билети онлайн: http://bit.ly/3aQFmMk 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови