Модулът Check the Czechs добавя два спектакъла към програмата си на Оne Dance Week

ОFFNews Последна промяна на 05 септември 2017 в 16:54 2636 0

След шампионския спектакъл, посветен на Мохамед Али - "Стъпка преди края", който ще видим на сцената на Дома на културата „Борис Христов“ в Пловдив на 8 октомври от 20:00, специалната програма "Check the Czechs" на Оne Dance Week добавя още два спектакъла към програмата си – "Гайд" на 24 септември от 19.30 часа и "Разказвачката" на 8 октомври от 16.30 часа.

Модулът, който поставя във фокус чешката съвременна изпълнителска сцена, е куриран от Ивона Кройцманова – моторът зад почти всички изпълнителски феномени в Чехия. 

В "Гайд" двама танцьори въплъщават един и същи герой в различни етапи от неговия живот. Аудиовизуалният спектакъл е светлинна панорама на живота, в която “преди“ и „сега“ се сливат, за да поканят на сцената истинския Аз на човека. Представлението на хореографа Вера Ондрашикова е отличено за визуални ефекти и за фаворит на публиката.

"Разказвачката" навлиза в най-тъмните пластове на интимния женски свят. Сесил да Коста танцува, пее и преживява екстремно физическо натоварване на сцената. Изпълнителката се вдъхновява от романа на Атик Рахими „Камъкът на търпението“, в който афганистанска жена се осмелява да говори за насилие, сексуални посегателства, потисничество и още преживени страдания пред нейния изпаднал в кома съпруг. На сцената буквално и преносно ще се разбиват стени от тухли, построени от самите нас.

За повече информация следете фейсбук събитието на "Check the Czechs" и фестивалното събитие на Оne Dance Week.

Юбилейното 10-то издание на фестивала започва на 23 септември в Дом на културата „Борис Христов“ - (Пловдив) и ще продължи до 15 октомври. Специалната програма предлага на зрителите завладяващи спектакли от три континента.

В продажба е фестивалният билет на цена от 55 лв., както и билетите за спектаклите от програмата "Check the Czechs" на цени от 10 и 15 лв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови