Миндя рок фест 2014 - старопланинската перла на рока

OFFNews 11 август 2014 в 15:34 1709 0

И тази година Миндя Рок Фест ще зарадва най-верните фенове на тежката и не толкова тежката рок музика.

Обявените дати за феста са 28, 29 и 30 август, като нулевата вечер с непрофесионалисти в четвъртък вече се превръща в традиция. Мястото, както винаги, е китното планинско село Миндя, близо до Велико Търново.

В тазгодишното издание на сцената ще забиват 16 групи, две от които чужди: Atlas от Турция и Cotton Pickers от Сърбия. Трите вечери са разделени тематично: четвъртък е озаглавен Youngest, петък е Hard Day’s Night, посветен на по-тежкото звучене, а петък запазва традиционното за фестивала Blues & Rock.

Непрофесионалистите отново ще се борят за награда, която е запис на сингъл в студио. Бандите са: Хабилитаците от Варна, Контрабанда от Разград, Sunday от София, Grimaze от София и миналогодишните победители Powerslave от Велико Търново. За първи път ще има открит музикален уъркшоп, организиран от партньорите на феста – Rockshcool.

В петък ще имаме възможност да покуфеем с Impade, Casper от Варна, Nemo Band, Rich Company и легендите от Monolith. В събота вечерта ще открият Магистри с проф. Евгений Дайнов, ще чуем Blues Traffic, Хоризонт, Atlas от Турция, сърбите Cotton Pickers и разбира се, Васко Кръпката с Подуене Блус Бенд.

Както винаги входът е безплатен, а организаторите са подготвили места за къмпинг, многобройни щандове с ръчно изработени предмети, книги и забавления.



Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!