Милена и Буги Барабата избират най-добрата авторска рок песен

OFFNews 10 септември 2015 в 20:16 3700 1

Предстои петото поредно издание на есенния национален рок фестивал за авторска песен „Силата на рока 2015“.

На 18.09., 19.09. и 20.09. рок бар Rock IT ще се напълни със свежи идеи в рок стилистика, изпълнени от родни банди, някои от които от дълго на сцена, други съвсем отскоро. За пета поредна година основателят и продуцентът на фестивала за рокаджийска авторска песен Милена дава шанс на музиканти да се докажат и стига да са добри, да добият необходимата публичност.

В рамките на трите дни след 18:00 часа в рок бара ще се състезават общо 28 банди (предварително селектирани), които ще представят по две авторски песни. В журито, което ще си каже тежката дума за групата финалист, ще бъдат освен Милена и организаторът Васко Громков, легендата на сръбската рок-журналистика Бранимир Локнер, друга легенда на рок журналистиката, но от българска страна - Ивайло Кицов, и небезизвестният Буги Барабата.

Бандата, която спечели, автоматично отива на участие във финала на сръбския рок фест "Гитариада" в Зайчар, който ще се проведе за 50-ти пореден път следващото лято. Групата, която се класира на второ място, печели студиен запис и продуциране на сингъл, а наградата за трето място е не по-малко апетитна - направата и продуцирането на видеоклип.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови