Quantcast

Милчо Левиев се отказа публично от званието си Почетен гражданин на Пловдив с писмо до кмета Тотев

OFFNews Последна промяна на 07 март 2019 в 20:56 6757 1

Снимка mc.government.bg

Милчо Левиев

Световноизвестният български джаз музикант Милчо Левиев се отказа публично от званието си "Почетен гражданин на Пловдив".

"Вашето и на администрацията Ви отношение лично към мен е като към НЕпочетен гражданин" - пише Левиев в "официално писмо" до кмета на Пловдив Иван Тотев.

Музикантът е категоричен, че управляваната от Тотев администрация нанася вреди на пловдивската култура.

Публикуваме пълния текст на писмото на Милчо Левиев:

"ОФИЦИАЛНО ПИСМО

г-н Кмете,

Предполагам знаете, че съм отдавна удостоен от Община Пловдив като Почетен Гражданин на този Град, където съм роден и образован.

След избирането на града за Европейска Културна Столица за 2019 г. същата община прави всичко друго, освен да се отнася към мен почетно, камо ли почтено.

Още преди години подкрепих Пловдивската кандидатура за Културна Столица в борбата със София, за което си спечелих враг в лицето на Йорданка Фандъкова (все още кмет на София) и нейния антураж. Впоследствие всички проекти за София, които представи екипа ми с мое участие, бяха с лека ръка отхвърлени.

Чух и гледах редица интервюта, включително Вашето и на директорката на INTERNATIONAL PLOVDIV JAZZ FESTIVAL (който аз основах и ръководех под името PLOVDIV JAZZ EVENINGS). В тези интервюта дори не се спомена моето име?! Миналата година навърших 80 години и не получих нито един ред поздравление от Община Пловдив. Не бях поканен и на тържественото откриване. Вашето и на администрацията Ви отношение лично към мен е като към НЕпочетен гражданин.

Като гражданин твърдо не одобрявам Вашата администрация и се страхувам за вредите, които тя нанася на Пловдивската култура, затова:

ОФИЦИАЛНО СЕ ОТКАЗВАМ от званието "Почетен Гражданин на Пловдив".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8086

1

peter daskalov

08.03 2019 в 06:47

Правилна постъпка! Легенда като Милчо не може да бъде почетен гражданин на маминВаньовия Пловдив! Другият, истинският Пловдив, още си трае и се крие като мишка в трици