Михаил Билалов отново мафиот в първия си комедиен моноспектакъл (видео)

OFFNews 14 октомври 2020 в 11:02 4352 0

След култовата си роля на мафиота Джаро в сериала „Под прикритие“ Михаил Билалов се превъплъщава в нов герой от ъндърграунда. Актьорът влиза в ролята на ексцентричен подземен бос в първия си комедиен моноспектакъл „Бум-Бум. Малка нощна музика за мафиот и оркестър“. Премиерата е на 4 декември в зала 3 на НДК от 20:00 часа.

Въоръжен с черно чувство за хумор и лафове-куршуми, героят на Билалов анализира бурния си живот извън закона и прави аутопсия на объркания съвременен свят. Режисьор на представлението е Лиза Шопова („Всичко или нищо“), автор на текста е Ваня Николова („Под прикритие“, „Връзки“), а специално място на сцената заема „Ангел Заберски бенд“.
За разлика от страховития Джаро, новият герой на Билалов няма да стреля с пистолет, а със самоубийствена ирония, категорични са създателите на спектакъла.

Още в първите минути от представлението публиката става част от 50 годишния юбилей на ексцентричния мафиот. Но вместо да си поръча стриптийзьорки с лачени ботуши, той решава да си направи необичаен подарък, като си наеме джаз бенд. С голямата си уста и в компанията на личния си оркестър, героят на Билалов минава като товарен влак през спомените за 90-те, за да се блъсне челно в днешните проблеми на улицата – от престъпността и неволите на богатството до секса и обърканите роли на мъжете и жените. „Сега момчетата си лягат с нощен крем за лице, а навремето си лягахме с пистолет под възглавницата. На какво прилича днешната престъпност? Накъде отива този свят, мамка му?“, поклаща глава той.

„В началото героят ми си припомня с усмивка 90-те, които си бяха Джурасик парк за престъпници, само за да разбере как се е завъртял светът днес. Какво си е отишло и какво е останало на дъното на бутилката. Но за негово съжаление, не само че нищо не си е отишло, ами и всичко е с краката нагоре. В този смисъл спектакълът наистина е смях през сълзи“, казва Михаил Билалов.



С димяща пура в дясната ръка и пачки евро, затиснати под левия лакът, Михаил Билалов стана главен герой в черно-бяло мафиотско видео. „Има време за всяко нещо - време за цвете и време за бухалка; време за власт и време за затвор; време за хайвер и време за сухари; време за анцуг и време за смокинг; време да се мълчи и време да се говори“, казва той пред камерата на Антон Бакарски и многозначително повдига вежда, докато на масата пред него се търкалят чипове за рулетка, гилзи, белезници и револвер.

Клипът, режисиран от Виктор Божинов, е тийзър към първия комедиен моноспектакъл на Билалов „Бум-Бум. Малка нощна музика за мафиот и оркестър“. В него актьорът, познат от малкия екран, киното и театъра, влиза в ролята на ексцентричен подземен бос, който анализира бурния си живот извън закона и прави аутопсия на объркания съвременен свят.

Билетите за „Бум-Бум. Малка нощна музика за мафиот и оркестър“ вече са в продажба на касите на Билетния център на НДК и онлайн на tickets.ndk.bg.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови