Ексклузивно Шест месеца на първата линия на фронта. Иван Калчев-Глиги в студиото на OFFNews

Мариус Донкин спечели конкурса за директор на Народния театър

OFFNews 19 август 2016 в 17:04 6064 0

Мариус Донкин.

Артистът от Народния театър Мариус Донкин е единственият класирал се кандидат за поста на директор на културното учреждение, съобщиха от Министерството на културата.

Другият желаещ, Григор Антонов, не е набрал необходимия минимум от 506 точки, поради което не се класира в проведения конкурс.

Донкин обаче все още не е назначен на поста, тъй като се чака Вежди Рашидов да се върне от отпуска, като съществува възможността той все пак да не получи позицията.

Третият кандидат, режисьорът Бойко Богданов, пък не се явил на прослушването, защото от МК не му казали датата. Той твърди, че я е научил от медиите, нещо, което от министерството отричат.

Артистът е известен със своите роли в "Златният век", "Петимата от Моби Дик" и др. Роден е във Варна на 13 февруари 1950 г. През 1971 г. завършва ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“ със специалност актьорско майсторство. Започва да играе в трупите на Драматичния театър в Пловдив и Театър „София“. След 1979 г. се мести в Народния театър „Иван Вазов“.

Сагата с директор на театъра се води от края на 2014 г., когато директорът Павел Васев се пенсионира. От тогава до сега конкурсите за директор се провалят, а институцията бе управлявана временно от Александър Морфов, който напусна поради несъгласие с правителството, и в момента от Милица Трайкова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови