Любовната приказка „Жан и Беатрис” с премиера в театър "Българска армия"

ОFFNews 24 януари 2017 в 17:29 6530 0

„До всички мъже в този град. Млада наследница, напълно с ума си и с ясно съзнание, никога никого не обичала, нито майка си, нито баща си, нито котката си, търси мъж, който да успее да я заинтересува, развълнува и прелъсти. В посочения ред. Срещу значително възнаграждание.”

Тази предизвикателна обява, разлепена по стълбовете на голям град със стъклени небостъргачи, е началото на една съвременна приказка за двама самотници – „Жан и Беатрис“. Премиерата на постановката в Театър „Българска армия“ е на сцена-клуб Максим на 7 и 8 февруари от 19:30 ч.

Зрителите ще разпознаят Елена Петрова в образа на Беатрис, чийто дълги коси, се стелят на вълни и стигат почти до под кръста, също като средновековна принцеса. Иван Радоев играе Жан, който е привлечен от богатството на царската дъщеря.

Приказката за съвременната принцеса, която никога не е обичала, е под режисурата на Бойко Илиев.Светлана Панчева е преводачът на пиесата, чийто автор е канадският драматург Карол Фрешет.

Нейните пиеси отдавна са прекосили океана и са поставяни в няколко европейски държави. „Жан и Беатрис“ е поредната й творба, която се откроява с оригиналност на сюжета, с умението да се говори леко за сериозни неща, със своята ярко изразена театралност и проникновение в психологията на съвременния човек.

Освен на премиерните дати 7 и 8 февруари, зрителите имат възможност да се насладят на новата постановка „Жан и Беатрис“ в Театър „Българска армия“ на 23 и 27 февруари.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови