Казваме си "сбогом" с Еркюл Поаро след 25 г. на екран

OFFNews 15 май 2014 в 07:40 25228 4

Дейвид Сушей в ролята на Еркюл Поаро.
Дейвид Сушей в ролята на Еркюл Поаро.

След 25 години на малкия екран зрителите на телевизионната поредица, посветена на известния белгийски детектив Еркюл Поаро - „Случаите на Поаро“, трябва да се подготвят да си кажат "сбогом" с него.

Финалните епизоди на сериала в България започват в четвъртък, 22 май в 21:00 часа, по Diva Universal. Те са общо 5 на брой и ще бъдат давани по един на седмица.

В прощални изпълнения ще видим отново старите приятели Ариадни Оливър (Зои Уонамейкър) и капитан Хейстингс (Хю Фрейзър).

Случаите от финалния сезон включват мистериозна игра на убийство, която неочаквано се превръща в реалност, и смърт с политически последствия в навечерието на Втората световна война. Но най-напред Поаро трябва да разреши един от най-известните си случаи – убийство в Ориент експрес.

Известната английска телевизионна драма „Поаро”, създадена по романите на Агата Кристи и излъчвана между 1989 и 2013 година, показва случаите на белгийския детектив Еркюл Поаро, който с помощта на своите “малки сиви клетки” помага на полицията да разкрие загадките от 30-те години на миналия век.

Във Великобритания последният епизод на поредицата беше излъчен на 13 ноември миналата година.

За ролята си на детектив Поаро актьорът Дейвид Сушей получава много награди и номинации, включително номинация за Телевизионната награда на Британската академия (BAFTA).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!