Йосиф Сърчаджиев: Протестите ни ще стават все по-страшни

Вярвам, че накрая ангелите ще победят дяволите

Offnews 07 декември 2014 в 18:11 4629 8

Аз нямам нужда да се моля за себе си. Защото вярвам, че около нас има много ангели, които ще изгонят дяволите и тогава нашата вяра ще стане реалност. Нищо, че днес ние, хората на изкуството, сме деветата дупка на кавала. Протестите ни ще стават все по-големи и по-страшни. Може да се стигне и до тотална театрална стачка, заяви актьорът Йосиф Сърчаджиев пред bTV. 

Той коментира назначаването на Слави Бинев за шеф на Комисията по култура и медии в парламента.   

Ние сме различни хора и си имаме своите грешки, но те са свързани с нашата душа и тяло. Не само при нас има инфаркти и инсулти, но пък за нашите болести се говори много и публично. Преди да си получа моето мозъчно инфарктче пушех по 4 кутии цигари на ден, работех непрекъснато и с цялата си енергия. Разберете най-накрая, че ние сме част от друг свят, който често води до това до това да загубим човешкото към самите себе си, подчерта големият актьор.

Скандалната ситуация с Бинев той коментира така:

"Познавам Валери Симеонов от доста време и го знам като достоен човек, а Бинев е от неговите. Говорихме си с него и той поиска да чуе аргументи. Ами, ето ги - Слави Бинев стана шеф на мутренската сфера "Дескрим". После направи БИАД, където място за култура нямаше. След това минаваше от една в друга партия, за да стигне до Европейския парламент. Междувременно стана и архонт, а всичко това дотук са неща, за които Бинев си е плащал, нали така г-н Симеонов? Направете го шеф на комисията по спорта, иначе ще стане втори Делян Пеевски. И още: Господин Симеонов, идете и гледайте "Хъшове" в Народния театър!"

Много се ядосах и на Реформаторският блок за този избор, защото в такива ситуации трябва да се мисли много по-бързо, а те са моята група. Защото е крайно време да се научим да държим такива овце далеч от здравото стадо, завърши Йосиф Сърчаджиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови