Известният български филм “А сега накъде” тръгва онлайн

ОFFNews 22 май 2015 в 15:35 7818 0

Кадър от “А сега накъде”.

Култовият филм на Рангел Вълчанов “А сега накъде” от 1988 г. и неговото продължение “А днес накъде”, създаден 20 години по-късно, са премиерите в Netcinema.bg тази седмица.

Днес вече култовият филм “А сега накъде?” е модерен и оригинален разказ за група кандидат-студенти по актьорско майсторство, за техните страхове, комплекси и надежди. В ролите виждаме тогавашни студенти от ВИТИЗ, много от които днес са лицето на българското кино и театър – Георги Стайков, Михаил Билалов, Ани Вълчанова, Чочо Попйорданов, Николай Урумов и много други. В този филм те са толкова млади, че при първата им поява на екрана, е малко странно да повярваш, че са те.

20 години по-късно героите и режисьорът се събират в “А днес накъде”. По време на банкет, даден от тайнствен “биг брадър” (също като този от първия филм), всички се изправят пред равносметка за изминалите години. Сравняват някогашните мечти и стремежи с настоящето. Животът ги е запокитил в различни посоки, някои са останали близо до музата, други са се отдалечили. Еуфорията и носталгията се редуват шеметно в този красив разказ за живота и изкуството.

На www.netcinema.bg можете да намерите нови български филми, както и класически филмови заглавия. Целта на сайта e постепенно да се превърне в основна платформа и хранилище на българското кино, където ще бъде събрано българското аудиовизуално наследство. Сайтът съдържа информация за филмите, трейлъри, както и текстове, свързани с българското кино.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Най-влиятелните хора в Европа се събират в София