Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Юлиан Константинов ще играе Раймондо от операта 'Лучия ди Ламермур' в Народния театър

OFFNews 04 юни 2018 в 11:45 2347 0

Големият български бас Юлиан Константинов, покорил с таланта си най – престижните световни оперни сцени, ще зарадва почитателите на своето изкуство с превъплъщението си в ролята на Раймондо от операта „Лучия ди Ламермур“ от Гаетано Доницети.

На 5 юни от 19.00 часа на сцената на Народния театър „Иван Вазов“ Държавна опера-Стара Загора гостува с една от най-впечатляващите си продукции - на белкантовия шедьовър „Лучия ди Ламермур“. Юлиан Константинов прави своя дебют като Раймондо на сцената на Софийската опера – незабравими мигове, които певецът свързва с партньорството на оперната дива Дарина Такова в ролята на Лучия, тенора Георги Чолаков, диригента Недялко Недялков.

Бляскавата международна кариера на певеца го налага повече като изпълнител предимно на вердиевия репертоар, но той остава с най-свидни спомени от участията си в главните роли на няколко заглавия като „Пуритани“, „Норма“, „Лучия ди Ламермур“ – големите образци на белкантото. С удоволствие приема предизвикателството да участва в ролята на Раймондо в постановката на операта „Лучия ди Ламермур“ на Старозагорската опера на сцената на Народния театър на 5 юни.

В спектакъла участват още Емилия Иванова, украинският тенор Назар Тацишин, Свилен Николов, Георги Динев, Пламен Долапчиев, Нели Нечева, хор и оркестър на Държавна опера-Стара Загора, деца от ДЮСОБ „Маргаритки“, представители на Прабългарската школа за оцеляване „Бага-Тур“. На диригентския пулт ще застане главният диригент на Старозагорската опера Ивайло Кринчев.

Творческият екип на постановката на операта „Лучия ди Ламермур“ /режисьор Огнян Драганов, сценография Димо Костадинов, художник костюми Салваторе Русо от Италия/ получи през 2016 две награди: наградата „Стара Загора“ и „Кристална лира“ на СБМТД и Класик ФМ радио.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!