Юлиан Константинов - от "Кокаин" до "младия Гяуров"

Борислава Славова 04 юни 2012 в 04:06 6484 0

Юлиан Константинов. Снимка: БГНЕС
Юлиан Константинов. Снимка: БГНЕС

Роден е през 1966-а. В осми клас усеща за първи път насладата от правенето на музика. Свиренето на електрическа китара се оказва негова слабост и силна страст в младежките му години. Това го кара да разкрие таланта си в няколко групи, които основава със свои приятели. Последната рок банда се е казвала "Кокаин". Името на групата обаче нямало нищо общо с наркотика, само музиката действала по така-точно като "Крийм" от 60-те години. Именно Ерик Клептън го е вдъхновявал по време на рокаджийските му години.

По-късно, същият този младеж, кандидатства в Консерваторията и се дипломира в класа на проф. Асен Селимски. Дебютира през 1992 г. в Софийската опера като Дон Базилио от "Севилския бръснар". През 1996 г. печели първа награда на международния конкурс "Борис Христов". Да, вече е ясно, че говорим за световноизвестния бас с днешна дата - Юлиан Константинов.

Юлиан е брат на небезизвестния волейболист Пламен Константинов. Визуално и двамата изглеждат спортни натури, само че Юлиан е по-гласовитият и печели овациите си не на стадиона, а на оперните сцени. Аплодират го в Миланската скала, "Метрополитън", "Ковънт Гардън", виенската "Щатс опер", "Дойче опер" в Берлин, Театър "Реал" в Мадрид, в Билбао, Женева, Токио, Тел Авив, Рио де Жанейро, Буенос Айрес, Хюстън. Участвал е в най-престижните фестивали. Не случайно западната преса го нарича "младият Гяуров" или "новият Борис Христов".

Само за десет години Юлиан Константинов прави впечатляваща кариера. Очарованието от занаята обаче изчезнало и той избягал по-далеч от активната певческа кариера. Говори се, че влияние за това решение оказала любовта към съпругата му. Уморен от операта или изчерпан в тази сфера, Константинов е намалил участията си до минимум.

Днес той е прехвърлил неизчерпаемата си енергия и талант във вечната битка с Андрей Слабаков в телевизионното шоу „Аз обичам България“. Наскоро и обвинен в побой над телевизионен водещ.

Сега пък, същият този Юлиан Константинов, ще гостува на 4 юни (понеделник) в предаването на Румен Янев "Хляб и мармалад". В рамките на два часа OFFRoadRadio ще ви потопи в психеделията на българския рок от средата на 90-те години и ще си припомним бандите "Кокаин", "Херманс Уулф Бенд" и "Бади Бенд".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови