Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Ирландският комедиен Шекспир - Дилън Моран, за пръв път в България

ОFFNews 01 февруари 2016 в 12:38 3606 0

Снимка Mairi Semple

Дилън Моран.

Както може би вече ви е известно, на 4 февруари от 20:00 часа в столичния театър "Сълза и смях" за пръв път у нас своето шоу ще изнесе един от най-добрите съвременни британски комедианти, обиколил света - Дилън Моран.

Красноречиво доказателство за класата на ирландеца е мястото му в класацията на телевизия "Chanel 4" от 2010 г. за най-добри стендъп комедианти не само на острова, но и в света, където той зае 14-та позиция.

Моран идва у нас по покана на сайта Comedy.bg и първия у нас комедиен клуб "The Comedy Club Sofia".

Стилът му е неповторим заради богатия и умело използван език, както и остроумните му сравнения, за него не е рядкост и използването на черния хумор и темите на границата на табуто. В британската преса той често е сравняван с Шекспир на стендъп комедията. Именно заради това публиката, която ще дойде да го гледа, е необходимо да знае добре английски, коментира комедиантът Иван Кирков, който носи вината за визитата на ирландеца в София.

Преговорите за неговото идване бяха трудни, но желанието му да се срещне с българските фенове и упоритостта от наша страна в крайна сметка успяха да надвишат всички административни и финансови пречки и българската публика ще има възможността да преживее един невероятен комедиен спектакъл, допълва той.

Дни преди шоуто е останала ограничена бройка билети на цени от 50 и 60 лв., които може да закупите от "Eventim". Ирландецът мизантроп ще представи пред софийска публика своето последно шоу - "Off the Hook", след 4 години затишие. На него може да очаквате уникалните разсъждения на Моран за любовта, политиката, тъгата и всекидневните абсурди, всичкото това поднесено с поетичен чар.

Дилън започва кариерата си на 20-годишна възраст в малкия забутан на втория етаж на друг бар "Комеди Клуб" в Дъблин. Там той ходи ден след ден да гледа местните шегаджии, а по-късно решава да се пробва и сам. Талантът му бързо блясва и няколко години по-късно той жъне големи успехи на Единбургския фестивал, който е един от най-престижните фестивали за комедия в света.

Започва работа по ред телевизионни поредици на BBC, а по-късно се запознава и със Саймън Пег и участва в няколко големи холивудски продукции.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!