Quantcast

И Уил Смит ще бойкотира "Оскар"-ите

OFFNews Последна промяна на 21 януари 2016 в 17:03 8244 18

Американският актьор Уил Смит се присъедини към протеста на съпругата си Джейда Смит и режисьора Спайк Лий и ще бойкотира церемонията по връчването на наградите "Оскар" тази година.

Джейда Пинкет Смит и Спайк Лий обявиха, че ще бойкотират церемонията, защото тази година няма нито един номиниран чернокож за наградата за актьорско майсторство.

Академията отнесе критики, че всички 20 кандидати в главните актьорски категории са бели, като освен това няма нито една женска номинация за режисура и сценарий.

Уил Смит обяви решението с думите: "Би било неловко да сме там и да се преструваме, че всичко е наред".

Тази година критиците очакваха двукратният носител на "Оскар" Уил Смит да получи номинация за играта си във филма "Concussion".

Липсата на чернокожи сред номинираните за престижната награда стана и причина водещият на церемонията Крис Рок да получи призиви също да бойкотира "Оскар"-ите.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.01 2016 в 12:06

И аз тая година не получих номинация (то и предишни май нямаше, ама). Не че съм снимал нещо, ама да хвана да ги бойкотирам имаз освен ? За съжаление съм бял хетеросексуален мъж, та май новина от това няма да излезе... Ама и ние сме дискриминирани, нямаме никакви права да бъдем различни !

22.01 2016 в 19:21

В едно интервю питаха Уил С. има ли расизъм в Холивуд, и той: "Да, има деление на черни и бели. До един момент, след това всички стават зелени".
Той лично отдавна е зелен, тия мартин-лутър стойки са само P.R.

22.01 2016 в 18:51

Амче Спайк Лий е един от най-големите расисти в Холивуд!!! Спрямо различни от чернокожи обаче. До края на 90-те, той отказваше не само да снима не-чернокожи актьори, но и да говори с тях! И се хвалеше с това.... Да бойкотира! И без това не е снимал нищо квястно от години, сега е моментът да си направи рекламка.

22.01 2016 в 16:06

Липсата на чернокожи сред номинираните за престижната награда стана и причина водещият на церемонията Крис Рок да получи призиви също да бойкотира "Оскар"-ите.
----------

После да не бойкотират, че даже водещият не е черен!

22.01 2016 в 14:47

Шабат Шалом, уважаеми Лопе де Вега.

22.01 2016 в 14:34

Чук, не може така. Турих ти плюсче, ама си требе диференциране. Например негър педераст, негър хетеро, негър ни рак-ни риба,... докато свършим вариантите. После белчо педераст, белчо ... и т.н. да не досаждам дълго. После идват жените - такива онакива, рижи, черни, ниски, високи, накратко по моите скромни сметки идват къде 15 милиона комбинации - повече от тотото,бе. Докато се раздадат сички оскари поред, ще угасне лънцето и ще остане да грее само неугасимата звезда на политическата коректност.

Поздрав!

22.01 2016 в 12:59

Абе, направо да въвеждат квоти и да редуват наградите - тази година на "черно", догодина на "бяло" ...

22.01 2016 в 00:07

.

Той и Чеци извика в съда, "Не на страха", в защита на Ченаловото НПО, та сега чакаме Лизан Панов да му даде оскар, под формата на оправдателна присъда.

.

21.01 2016 в 23:50

Това е нелепо, няма нито един чернокож, нито един ескимос, нито един албиност чернокож от африка, няма нито един бежанец, нито една жена не е номинирана за най-добър актьор, страшно много малцинства не са номинирани!

НЕ НА РАСИЗМА, ДА на Толеризма!!!

Всички трябва да са еднакво посредствени!

И к'во бай Лео тамън да грабне Оскар-а и ще бойкотират наградите?...ЕХ ЛЕо....

21.01 2016 в 22:33

Това с банана е добра идея. Може би за негрите вместо "Оскар" трябва да има някаква УТЕШИТЕЛНА НАГРАДА от рода на "Златна малинка" или "Златен скункс". Например "ЗЛАТЕН БАНАН". Обаче подозирам, че пак ще са недоволни. Омерзен съм.