Хилда Казасян, Васил Петров, Михаил Йосифов, Христо Йоцов, Живко Петров, Теодосий Спасов и Димитър Карамфилов ще са във Видин

"Световно кино в музиката" започва коледния сезон край Дунава

OFFNews 30 ноември 2022 в 15:04 1470 0

Плакат на Световното кино в музиката

Снимка Световното кино в музиката

Плакат на Световното кино в музиката

На 1 декември Плевенска филхармония, Хилда Казасян, Васил Петров, Теодосий Спасов и едни от най-добрите джазови музиканти - Живко Петров – пиано, Христо Йоцов – барабани, Димитър Карамфилов – контрабас, Михаил Йосифов – тромпет, ще представят концерт-спектакъла "Световното кино в музика“ („Светът на киното в музика“) във Видин (Спортна зала „Фестивална“, 19 часа), съобщиха организаторите на събитието.

„С огромно удоволствие ви известяваме за предстоящия ни концерт във Видин, с който тържествено ще закрием тази толкова успешна за Плевенска филхармония и всички нас година. С този концерт ще отпразнуваме края на турнето ни за 2022 г. и началото на коледните празници.“ Това каза за Българска телеграфна агенция (БТА) Хилда Казасян, инициатор на проекта, с който екипът й обиколи страната.

Представянето на програмата "Да послушаме кино" с едни от най-популярните теми от български филми препълни големите сцени в България и грабна приза "Кристална лира" за върхови постижения в областта на българското музикално изкуство. Това вдъхнови екипа на Хилда Казасян и музикантите решиха да продължат своето музикално пътешествие с музика от световното кино. Концертът "Световното кино в музика“ включва познати филмови мелодии от "Модерни времена", "Имало едно време в Америка", "Кръстникът", "Убий Бил", "Кабаре", "Флашданс", "Хубава жена", „Междузвездни войни“, едни от най-известните анимационни филми и много други вечни мелодии в аранжименти, сътворени от Христо Йоцов и изпълнени от Плевенска филхармония под диригентството на Борислав Йоцов. Възлова роля за силното въздействие на пътешествието в света на киното и музиката има и мулитимедията, подготвена специално от Васил Къркеланов, който е и режисьор на спектакъла.

На 23 февруари 2023 г. турнето на екипа на Хилда Казасян с проекта "Да послушаме кино" и "Световното кино в музика“ започва отново.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво иска да промени Глас Народен в образованието