Франция и Корея в програмата тази седмица на One Dance Week

OFFNews 12 октомври 2016 в 20:16 5041 0

Международният фестивал за съвременен танц и пърформанс One Dance Week продължава тази седмица със спектакли от Франция и Корея.

На 13 октомври от 19:30 ч. в Дом на Културата „Борис Христов“ публиката е поканена да се запознае с работата на хореографа Ювал Пик, директор на Национален хореографски център Рильо-Ла-Пап (Франция). Неговият спектакъл "Електрически приятели?" ще поведе зрителите на пътешествие в музикалния свят на емблематичната електронна група Kraftwerk и творчеството на австрийския композитор Франц Шуберт. Спектакълът ще представи танцувалните традиции на романтизма, разгледани през изразните средства на съвременния танц.

Ювал Пик е един от най-значимите хореографи на сцената за съвременен танц и пърформанс. Сред престижните награди, които Пик печели е “Grand Prix de la Ville de Paris” на Международното танцово състезание. Уникалната му хореография и артистичен подход са оценени от публиката и критици от цял свят. „Ювал Пик се докосва до съвършено нови измерения на танца, като създава мощни, зареждащи спектакли, посветени на еластичността на пространството и тялото“ - пише за него престижното списание "Danser Canal Historique".

Фестивалът продължава с младите звезди на корейската танцова сцена - "Goblin Party". Те ще представят на 14 октомври от 19:30 ч. в Дом на Културата „Борис Христов“ своя поглед към съвременното общество и традициите, които ни свързват. В една вечер публиката ще види две красиви миниатюри - "Душевно пробождане" и "Срамежливост". От самото си основаване компанията е един от феномените на корейската танцова сцена. Активно създава танцови продукции и е част от програмата на множество фестивали и центрове за изпълнителски изкуства, между които: "92Y Harkness Dance Center" (Ню Йорк), "Tanzmesse" (Дюселдорф), "Spring Awakening Festival" (Холандия), "Pays de Danses" (Белгия), и мн.др. Гостуването на Goblin party в България се осъществява в партньорство с Международния фестивал за хореография в Сеул.

Билети за спектаклите могат да бъдат закупени на цена от 10 лв. в мрежата на "Eventim", а за онези, които искат да станат част от всички събития в програмата на One Dance Week 2016, има специален Фестивален пас на цена от 45 лв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови