Quantcast

"Фондацията" препълни зала 1 на НДК и обяви още по-мащабен концерт

OFFNews Последна промяна на 03 април 2014 в 12:30 4014 0

Фондацията в НДК

Снимка Александър Нишков

"Фондацията" в НДК

Зала 1 на НДК се оказа тясна за почитателите на ФОНДАЦИЯТА и прекрасната българска музика. Пред препълнената зала в сряда вечер - Дони и колегите му от “Супергрупата” обявиха, че на есен се готвят за още по-мащабно събитие – голям концерт в зала "Арена Армеец".

На 10 ноември Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански ще посрещнат на сцената и останалите членовете на Щурците и ФСБ, a защо не и още музиканти. Събитието ще бъде предшествано от турне на групата в САЩ през есента, включващо спирки в едни от най-големите градове на Америка.

В сряда вечер, близо 4000 души припяваха суперхитовете на супергрупата в един глас - Кукла, Вълшебен цвят, Уморени крила, Вкусът на времето, Няма как и др. На песента “Страхотен ден” цялата зала беше на крака.

ФОНДАЦИЯТА отдаде почит на двама свои приятели, които за съжаление вече не са между живите – китаристът на "Щурците" Пеци Гюзелев и незабравимият рокаджия Георги Минчев. Те изпълниха може би последната песен, която Пеци прави с "Щурците" – "Безкраен вятър". 


ФОНДАЦИЯТА е създадена в началото на 2013 г, а идеята за групата е на Дони. Именно той събира на една сцена този „гръбнак от хора”, които са създали и изпълнявали тези прекрасни български песни /на “Щурците”, ФСБ, Дони и Б.Т.Р./.
Най-старата песен в репертоара на групата е „Бяла тишина” от 1967г, следвана от емблематични парчета, като "Няма връщане назад", "Малкият Принц", "След десет години", "Две следи", „Не така”, „Вкусът на времето”, „Уморени крила”, ”Страхотен ден” и други.

За краткото си съществуване, ФОНДАЦИЯТА изнася поредица от концерти в страната при наистина огромен успех, а през есента на отминалата година успява да зарадва “до сълзи” и няколко хиляди наши сънародници в САЩ и Канада.