Фолклор, невероятни вокали и електронни елементи се сливат в „Канатица“

Иван Шопов и вокална група "Авигея" представят дебютния си албум „Канатица“ на 18 март

ОFFNews 08 март 2017 в 20:31 6464 0

На 18 март в "Пространство 108", намиращо се в сградата на ФНТС на ул. Раковски №108 и ул. Гурко, ще можем да чуем новата съвместна продукция на музиканта, продуцент и диджей Иван Шопов и вокална група „Авигея“, носеща името „Канатица“.

Албумът „Канатица“ съдържа десет композиции, вдъхновени от българския фолклор и пречупени през музикалната призма на Иван Шопов и талантливите народни певици от „Авигея“- Сибина Раденкова, Александра Василева, Ралица Кирилова и Милена Великова.

Композициите са с подчертано нежно космическо звучене, възпяват музиката като дар от предците ни и разказват за безграничната свобода на човешкия дух.

„Душата на българина живее във вечността чрез народната песен. Желанието ни е да дадем на хората възможност да намерят своята идентичност, слушайки музика, която да звучи съвременно, стъпвайки на бита на нашите прадеди“, разказва за албума Иван Шопов.

„Голяма моя мечта е да работя с български гласове, а „Авигея“ мечтаят българският фолклор да бъде чут чрез тях от младите хора“, допълва той.

Съвършено единство от приказни вокали, съвременни бийтове, преминаващи през гамата на електронните стилове ambient, idm, nu-jazz, dubstep и drum and bass и съчетани с редица музикални инструменти - кавал, китара, пиано, стоят в музикалната основа на албума „Канатица“.

Чрез високия си професионализъм и безгранично вдъхновение, младите артисти претворяват вековното песенно изкуство на България в ново измерение и доказват, че музиката е най-светлия символ на българското самосъзнание. Тя e мост между земното и неземното, връзката между човек и космос, средство за извисяване.

В албума взимат участие и музикантите Теодосий Спасов, Димитър Бодуров, Бурак Малчок, Стоимен Стоянов (NOCKTERN) и Даян Куцаров (L 33).

Канатицата е древен и универсален символ, разпространен в редица различни култури, включително и по българските ширини. Думата се свърза с „крилете“ на безсмъртието, знак с дълбоко послание, носител на вселенските истини за хармония и единство. Канатицата е интерпретация на вечността, преплита женското и мъжкото начало, символизира връзката между миналото, настоящето и бъдещето, свързвайки ги в едно цяло. 

„Избрахме името "Канатица", защото в този древен символ открихме звученето и смисъла на музиката ни. Връзката между миналото и бъдещето в сегашния момент. “, разказва Иван Шопов.

Премиерата на албума „Канатица“ ще бъде част от музикалното пътешествие One Man Party. Събитие, което по традиция представя различните артистични превъплъщения на Иван Шопов в един своеобразен 7-часов концерт, през който той не слиза от сцената. Именно One Man Party среща Иван и "Авигея".

Старта на шоуто е точно в 22 часа на 18 март.
За повече информация посетете фейсбук страницата на събитието.

Билети Ранно Пиле на цена от 15лв. ще се продават само в Магазин Яко /ул. Граф Игнатиев №43 - в Безистена до Subway на Попа/

Онлайн билети на цени от 17 и 20 лв. може да закупите онлайн тук.

Стандартни билети ще намерите и в НДК, ОМВ, НА Тъмно, книжарници Booktrading и в мрежата на TicketPortal.bg.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови