Фенове ще избират рок звездите в Залата на славата

Борислава Славова 04 октомври 2012 в 14:35 1808 0

Снимка: Уикипедия
Снимка: Уикипедия

За първи път в историята фенове ще избират кои групи да бъдат въведени в Залата на славата на рокендрола през 2013.

Публиката ще има възможност да гласува заедно с 600-членното жури от артисти, музикални историци и представители на индустрията при избора на рокендрол банда в Залата на славата.

Избраните артисти ще бъдат въведени официално през април догодина.

Рокендрол залата на славата вече обяви номинираните изпълнители, пет от които ще бъдат официално въведени в нея и ще заемат мястото си до великите имена. Задължително условие за номинация е първият албум на съответната група или музикант да е издаден преди 25 или повече години.

Сред номинираните са бандите Deep Purple и Rush, които все още не са в Рокендрол залата на славата. Те ще се съревновават с кандидати като Heart, Джоан Джет, Ранди Нюман, Дона Самър и Kraftwerk, които и преди са били номинирани, но така и не са получили честта да влязат в Залата на славата.

Ето и пълният списък с артистите, получили номинация: ALBERT KING, CHIC, DEEP PURPLE, DONNA SUMMER, HEART, JOAN JETT & THE BLACKHEARTS, KRAFTWERK, THE MARVELETTES, THE METERS, N.W.A., PAUL BUTTERFIELD BLUES BAND, PROCOL HARUM, PUBLIC ENEMY, RANDY NEWMAN и RUSH.

Церемонията за включване на новите изпълнители ще се състои на 18 април 2013 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови