''Ф1.618'' е големият победител на тазгодишното издание на фестивала за фантастично и хорър кино ''Галактикат'' в Тарега, Испания

Искра Ангелова 06 юли 2023 в 09:35 1597 1

Снимка "Ф1.1618"

"Ф1.1618"

"Ф1.618" е големият победител на тазгодишното издание на фестивала за фантастично и хорър кино "Галактикат" в Тарега, Испания (Каталуня), съобщи номинираният за Оскар аниматор и режисьор на филма Теодор Ушев.
Новите награди на филма са за: Най-добър филм, най-добър режисьор: Теодор Ушев, най-добър сценарий: Владислав Тодоров.

"Това е много сполучлив филм", каза Рамон Бочака, който е директор на фестивала.

За директора на фестивала "Ф1.1618" е в състояние да предаде много добре това, което иска да разкаже само за час и половина. Рамон Бочака подчертава, че "той има много добра режисура и кинематография и обрисуването на героите е много мощно". Освен това е творба, тясно свързана с литературата и ни разказва за щастието и любовта - "два универсални сюжета за разказвача", посочва той.

Директорът на фестивала каза още, че "Ф1.1618" се откроява със своята смесица от игрално кино и анимация, както и с обстановката и изисканото изпълнение, които са изненадали както публиката, така и журито, което му е позволило да спечели три награди в официалните категории на фестивала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки