Евгений Дайнов: Какво да очакваме на Миндя рок фест 2022

Евгений Дайнов 22 август 2022 в 10:04 7642 3

Миндя рок фест 2022

Снимка Миндя рок фест

Миндя рок фест 2022

Повечето инициативи тръгват на гол ентусиазъм. После, когато той секне, или се появява организация, която да продължи делото, или всичко приключва.

Това е правилото. Има и изключения. Такова е Миндя рок фест, най-големият безплатен рок-блус фестивал извън София.
През 2009 година всичко започна с двама англичани и един българин от село Миндя. Днес, 14 години по-късно, сме трима българи. Организация продължава да няма, но ентусиазмът продължава да движи нещата напред. С безценната помощ на куп доброволци, разбира се.

Фестът е винаги в последните почивни дни на август. Тази година това са 26 (петък) и 27 (събота). Планирали сме както традиционни за нас неща, така и някои новости.

Имаме нови групи, като например групите Smokey Mountain River Band и Half Time (със специален гост Нора Караиванова). От Павликени ще пристигне групата Hinterlands, съставена предимно от англичани. За пръв път във феста ще участва DJ Stevie G. Читалището на селото ще се представи с новия си танцов състав.

Сред групите от Великотърновско ще видим, The Drivers от Велико Търново, както и групата Рестарт, базирана в съседното село Капиново.

За втора поредна година във фестивала се включва програмата „НБУ Блус и рок“ на Нов български университет. Тя ще бъде представена от групите Магистри (с проф. Евгений Дайнов) и Бобо, Тошо и Табаков (с проф. Борис Сергинов).

Както повелява нашата традиция, в петък хедлайнери са чуждестранна група, в случая – рок-блус сензацията Sakis Dovolis Trio. Младите музиканти се радват на сериозна кариера в Европа и САЩ, но ще се върнат на сцената в Миндя, откъдето преди години започна техният възход. В събота хедлайнър са, както винаги от 2010 година насам, Васко Кръпката и Подуене блус бенд. Сред ветераните ще са и Blues Traffic, които не са пропускали фестивал от 2009 година насам.

В селото има ясно обозначени места за палаткови лагери и кемпери, а околните градове предлагат изобилие от хотели и къщи за гости.

Елате, радвайте се с нас. А ние ще се ви се радваме, ако догодина участвате като доброволци. Защото ентусиазмът ходи по хората…

Ред на групите

Петък 26 август

1 Smokey Mountain River Band
2 Рестарт
3 Half Time с Нора Караиванова
4 Blues Traffic
5 Sakis Dovolis Trio

Събота 27 август

1 Hinterlands
2 The Drivers
3 Магистри
4 Бобо, Тошо и Табаков
5 Васко Кръпката и Подуене Блус Бенд

И специално участие на DJ Stevie G

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1555

3

ob1

29.08 2022 в 00:16

Ае вие двамата що бришете тука, ми не ходите да се кланяте на еднокнижника? Явно по ви кефи неграмотна мутра...

915

2

8LCHQ997B0oOvWE

25.08 2022 в 13:10

Съученик е на Людмила Живкова и Беназир Бхуто от Оксфорд.Подготвян за висш номенклатурен кадър,но страстта към огнената вода и тъпотията му го провали.Затова го оставиха да говори с кравите на английски в дълбоката провинция,да дрънка на китара и да се прави на Джо Кокър,лека му пръст.