Джулай морнинг фест на Камен бряг няма да се състои

OFFNews 24 юни 2020 в 17:08 4135 0

Очакваният Джулай морнинг фест, който традиционно събира почитателите на рока край село Камен бряг, това лято няма да се състои, съобщават от община Каварна.

Обичайно в първото юлско утро в местността "Огънчето" на скалистия бряг се събират "деца на Слънцето" и в музикален маратон звучат хитове.

От общината се обръщат към всички, които и на този 1 юли няма да пропуснат посрещането на изгрева, да бъдат изключително внимателни - да спазват дистанция помежду си и другите противоепидемични мерки срещу коронавирусната инфекция, да не замърсяват околната среда и да не забравят, че брегът е много опасен.

„Джулай морнинг” започва като на шега, когато през 1986 година група приятели, почитатели на рок музиката, се събират на плажа във Варна. По това време властите преследват събиранията на неформални групи и за да не бъдат безпокоени, младежите пренасят купона си на вълнолома, където посрещат изгрева на слънцето с песента на Юрая Хийп - „Джулай морнинг”.

Традиционно през последните години посрещането на изгрева е на Камен бряг. Редовно на последните издания присъства и рок-легендата Джон Лоутън от Юрая Хийп.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Подкастът на OFFNews