Джон Траволта бил на косъм от смъртта - това го вдъхновява за нов филм

OFFNews 27 ноември 2023 в 13:29 1357 0

Джон Траволта

Снимка Личен профил във Facebook

Джон Траволта

Актьорът Джон Траволта сподели, че разминаването му на косъм от смъртта, когато пилотира самолет през 1992 г., го е вдъхновило за ролята в новия късометражен филм The Shepherd на стрийминг платформата Дисни плюс, съобщи Си Ен Ен.

Продукцията разказва историята на млад пилот, който се опитва да се приземи безопасно, след като в самолета му настъпва електрическа повреда по време на полет. Премеждието му страховито напомня на това, което самият Траволта - лицензиран пилот, казва, че е преживял преди повече от три десетилетия. Тогава самолетът "Гълфстрийм II", който актьорът пилотира, докато лети над Вашингтон на път от Флорида до Мейн със семейството си за Деня на благодарността, също има електрическа повреда.

Припомняйки си инцидента по време на премиерата на филма в Лондон, Джон Траволта споделя: "Знам какво е усещането да си мислиш, че ще умреш... Мислех, че всичко е свършило".

В крайна сметка актьорът се приземява безопасно, като по чудо. Ето защо Траволта е привлечен от филма The Shepherd, базиран на едноименния кратък разказ на Фредерик Форсайт, писан през 1975 г.

В късометражния филм Джон Траволта играе добър самарянин, който отвежда младия пилот (Бен Радклиф) на безопасно място, след като радиото и електричеството на борда му прекъсват, оставяйки го в безизходица и с ограничено гориво.

Траволта разказва, че Радклиф успешно е пресъздал онова отчаяние, когато си мислиш, че наистина ще умреш.

Късометражният филм The Shepherd може да бъде гледан по Дисни плюс от 1 декември. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки