Джаз фестивала A to JazZ идва на 7, 8 и 9 юли

Хедлайнери ще бъдат Dirty Loops, Robert Glasoer Experiment и Christian McBride's New Jawn

ОFFNews 11 май 2017 в 15:44 3777 0

Наближава едно от най-обичаните и чакани събития у нас – фестивалът А to JazZ. Taзгодишното издание ще се проведе на 7, 8 и 9 юли на добре познатата локация в Южен парк, а мащабът и участниците, с които ще се срещне публиката, са повече от главозамайващи. 

Шведското трио Dirty Loops ще оглави сцената в първата от трите фестивални вечери. Групата се превръща в световен феномен с кавър версиите на хитови парчета, които прави, като „Just Dance“ на Lady Gaga. Именно тази убийствена версия, която представя стила им като микс между фънк, поп и джаз музика, привлича интереса на гигантите в индустрията Дейвид Фостър и Андреас Карлсон. Като резултат от това, се ражда първият им албум „Loopified”, а през 2015-а момчетата подгряват MAROON 5 по вереме на световното им турне.

A to JazZ 2017 ще представи и един от феномените на съвременния джаз Robert Glasoer Experiment. Носителят нa цели пет награди “Грами” простира музиката си отвъд утвърдените жанрови граници, черпейки вдъхновение от съвременната хип-хоп и R&B музика. Robert Glasper ще представи новия си албум „Art Science”, заедно с колоритните си музиканти и диджей.

Присъствието на Christian McBride с неговия нов проект New Jawn в третата фестивална вечер, е истинска чест и удоволстивие за организаторите. Роденият във Филаделфия басист е една от от най-търсените и уважавани фигури в света на музиката днес, а невероятният му талант му донася четири статуетки “Грами”.

Най-новата му формация, Christian McBride's New Jawn, е убийствена група, изпълнена с много груув. Крисчън е винаги в музиката със страстта и яростта на виртуоз, с които ще се сблъскаме съвсем скоро.

Други специални гости на A to JazZ 2017 са едни от най-популярните испански фюжън формации Mastretta, както и изключителният словашки тромпетист Lukas Ovarec и неговият квартет. Проектът Jazzanitza ще представи хармоничното сливане на съвременния джаз и българската народна музика, а ROMANENO ще изпълнят най-красивите ромски песни с джаз аранжименти.

Повече информация, детайли и новини около фестивала следете на сайта на фестивала  и фейсбук страницата на фестивала.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!