DJ Гернот Бронсет представя най-доброто от Modeselektor в София

OFFNews 09 декември 2014 в 18:30 1548 0

DJ Гернот Бронсет пристига за концерт в София на 24 януари директно от меката на електронната музика – Берлин, за да представи най-актуалния диджей сет на електронната банди Modeselektor и Moderat.

Шоуто ще се състои в студио "Орфей", а билетите „Ранно Пиле“ вече може да бъдат закупени на цена 20 лв. в магазин “Яко” или с резервация на 0886 333367, както и на цена 25 лв. онлайн или в мрежата на Eventim.bg.

Бронсет и Себастиан Шари са основните виновници името Modeselektor и Moderat да се превърнат в синоними на необясним хаос от звуци, смесени така, че да те вдига на крака в миг.

Основана малко след разрушаването на Берлинската стена, Modeselektor и до днес олицетворява духа на свободна, дори анархична Източна Германия с музиката си, която неметафорично казано е революционна. Странната смесица от глич, електро хаус, хип-хоп, грайм, дъбстеп, техно и какво ли още не кара музикалните журналисти да започнат да си измислят нови термини, с които да се опитат да опишат звуците на източните берлинчани. “Щастлив метъл, психиделично електро, отровен рап“ и други подобни абсурдни определения доказват, че при Modeselektor „грешката винаги е вярна“. 

Възходът на бандата започва през 2001 г., когато берлинчаните срещат Елън Алиън, с която светкавично бързо подписват за най-емблематичния техно лейбъл в света, а именно BPitch Control. Последвалите редица сингли, епита, ремикси и различни колаборации бързо привличат международното внимание и карат небезивестния Том Йорке да обяви публично адмирациите си към музиката, която новаторите Modeselektor създават.

След години на интензивно туриране, през 2005-та групата най-накрая издава първия си студиен албум, озаглавен Hello Mom!. Албумът моментално бива определен като нещо извън нормите на издаваната досега електронна музика и обира овациите на музикалните критици и публика.

Продължението му идва скоро след това, през 2007 г. с втория записан албум Happy Birthday, който също се радва на всеобщ успех. Благодарение на него, през 2008-ма берлничаните печелят наградата за „Най-добър дъбстеп и грайм артист“ на престижните Beatport Awards. Третият им самостоятелен албум на име Monkeytown излиза през 2011 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови