Дизайнерски 3D лампи, бижута и дрехи на коледен базар в Пловдив

ОFFNews 18 декември 2015 в 19:19 4552 0

Дреха от "Garderob".

Студио "Комплект" и "artnewscafé" предколедно предлагат възможност на жителите и гостите на град Пловдив да се запознаят с работата на някои от най-интересните млади български дизайнери, както и да намерят правилния подарък за себе си и своите близки.

На импровизирания коледен "pop-up shop", който ще се проведе на 19-ти декември между 13 и 21 часа в "artnewscafe" на ул. "Отец Паисий" 38 и "МАЙ" ООД до него ще бъдат представени работи на едни от най-интересните български автори, работещи в сферата на дизайна на бижута, модатa, продуктовия дизайн, илюстрацията и графичния дизайн.

Сред известните и утвърдени имена са "Tochka & Tochka", бижутерите от "Format" и Нева Балникова, модните лейбъли "Garderob" и "Артелие" и графичния дизайнер и художник Светлана Мирчева.

3D лампа на Волен Валентинов.

В селекцията на студио "Комплект" попадат и продуктите на дизайнерите от Пловдив, между които създателите на детски играчки от "Archabits" и реномирания продуктов дизайнер Марина Драгомирова. За пръв път в Пловдив ще бъде показана работата на Георги Манасиев от "Odd Matter" и най-новия проект на Вера Гезенко и Зора "ZoVe", както и 3D принтираните лампи на Волен Валентинов.

Студио "Комплект" (Бояна Гяурова & Адриана Андреева) са творчески колектив за културен мениджмънт. Работата на студиото е да разказва, продуцира и показва съвременните тенденции в дизайна, изкуството и архитектурата чрез публикации, изложби и авторско съдържание, онлайн и на живо. "Комплект" подпомага развитието на българската визуална култура и се стреми да засили сътрудничеството между творческите индустрии, бизнеса, културните институции и публиката, и крайния потребител.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови