Дискусия на тема ''Държавата и медиите'' ще се проведе днес под шапката на Министерство на културата

OFFNews 15 юни 2021 в 10:45 1693 0

Дискусия за медийната среда в България ще се проведе днес в София, в зала 6 на Национален дворец на културата. Отворената дискусия е организирана от Министерството на културата и ще започне в 13 часа.

Участие в нея ще вземат журналисти и медийни експерти. Очаква се дискусията да бъде открита от министъра на културата проф. Велислав Минеков.

Предстоящото събитие е разделено на няколко панела. Панелът „Собственост и концентрация на медиите“ ще бъде модериран от журналистката Весислава Антонова. Участници в него ще бъдат СЕМ, КЗК, Министерство на културата, Министерство на финансите.

От 14:30 часа следва панел „Прозрачно публично финансиране на медиите“. Модератор е Евелина Кирилова - директор на дирекция „Връзки с обществеността и протокол“, Министерство на културата.

Участници ще бъдат: Представител на служебния заместник министър-председател по управление на европейските средства, БНТ, БНР, АБРО.

Журналистката от БНР Силвия Великова ще бъде модератор на панела „Свобода на словото и защита на журналистите“

Участници в този панел, който ще започне около 15,50 са АЕЖ, СБЖ, БАРМ, МВР, Министерство на правосъдието, Прокуратура на РБ, проф. Нели Огнянова - председател на комисията по журналистическа етика

С конферентна видеовръзка се очаква в дискусията да се включи и евродепутата Елена Йончева.

Цялото събитие ще се излъчва и с видеострийминг от страна на Министерство на културата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови