Дядо Коледа се мести в кукления театър в парка Заимов

Празничните представления започват от 9 декември

OFFNews 28 ноември 2023 в 15:16 1475 0

Куклен театър

Снимка Куклен театър

"Стана нещо необикновено" чака децата в Куклен театър

Дядо Коледа ще заживее в столичния Куклен театър между 9 и 26 декември.

Всеки родител, който иска детето му да получи подарък лично от Дядо Коледа, може да се свърже с него или някой от помощниците му чрез касиерите, които ще окажат пълно съдействие, съобщиха от театъра. 

Най-големите фенове на Столичен куклен театър ще могат да поръчат индивидуален видео поздрав от Дядо Коледа за децата си, както и индивидуална коледна картичка със снимка на тяхното дете. За целта, всички желаещи трябва да заявят желанието си на тел. 02 987 72 88 или по имейл на [email protected]

Коледните представления стартират още на 9 декември в 11.00 ч., в салона на бул. „Янко Сакъзов“ 19, когато е и премиерата на най-новата снежинка в репертоара ни – „Коледно приключение“ от Таня Гигова, сценография – Бояна Минковска-Николова, музика – Мишо Шишков, с участието на Александра Божилова и Надежда Георгиева.

В коледния афиш на театъра е и спектакълът „Стана нещо необикновено“ от Стефан Москов и Леонард Капон, по приказки на Джани Родари, режисьор - Иван Райков; сценография – Станислава Кръстева, кукли – Диана Узунова-Тодорова, музика – Мишо Шишков и с участието на Елена Русалиева, Румен Гаванозов, Стоян Дойчев, Татяна Етимова.

На весело вълшебно приключение ще поведе публиката и екипът на постановката „По следите на Дядо Коледа“ с режисьор Бисерка Колевска, сценография и кукли – Свила Величкова, музика – група Акага и с участието на Венцислава Асенова, Георги Стоянов, Димитър Тодоров, Ивет Лазарова – Торосян, Мариан Рангелов.

За магията и празничното настроение Венцислава Асенова и Георги Стоянов ще изиграят за всички малчугани един от любимите коледни спектакли – „Бисквитко спасява Коледа“, режисура и сценография Бояна Минковска-Николова; музика – Мишо Шишков.

Последното приказно заглавие, което ще представим на любимата публика е – „Искаш ли подарък“ с автор и режисьор Веселин Бойдев, сценография – Ангелина Янакиева, музика – Александър Логозаров и действащи лица: Ана-Мария Лалова, Диляна Спасова, Любомир Генчев, Христо Димитров.

Постановки ще има и на 23, 24, 25 и 26 декември. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови