Депеш Мод ще пеят в Сан Ремо, фестивалът завършва с обръщение от Зеленски

Джани Моранди е ко-водещ на Амадеус

OFFNews 07 февруари 2023 в 10:58 2779 0

Depeche Mode

Снимка Sanremo

Depeche Mode

Депеш Мод ще гостуват в последната вечер на песенния фестивал Сан Ремо. В италианския курорт Сан Ремо днес се открива седемдесет и третото издание на фестивала на италианската песен, предадоха италианските медии.

Както обикновено конкурсната програма и основните гости на фестивала ще излязат на сцената на театър „Аристон” в Сан Ремо. Но две допълнителни сцени, на които ще има съпътстващи прояви, ще има на площад „Коломбо” и на кораба „Коста Смералда”, акостирал край бреговете на Сан Ремо.

Основен водещ на фестивала за трети пореден път е творческият директор на проявата Амадеус. Той ще бъде асистиран в петте фестивални вечери от ветерана на италианската музика Джани Моранди.

В първата и последната вечер на фестивала съводеща ще бъде и светската лъвица, бизнес дама и блогърка Киара Ферани. Във втората и четвъртата вечер съводещи ще бъдат съответно журналистката и телевизионна водеща Франческа Фаняни и актрисата Киара Франчини. В третата вечер съводеща ще бъде цветнокожата волейболна звезда Паола Егону, която е част от италианския национален волейболен отбор, с който е печелила много отличия.

За голямата награда на феста се борят 28 песни, сред които изпълнения на Анна Окса, Джорджа, Марко Менгони, Джанлука Гриняни, „Паола и Киара”, Ултимо, Леванте, Елоди, Мадам, „Мода” и др.

Специални гости ще са „Депеш мод” (във финалната вечер), победителите отпреди две години „Монескин” (в третата вечер), „Блейк айд пийс” (в първата вечер), „Пух” (в първата вечер) и Орнела Ванони (във финалната вечер). Големите победители на фестивала в Сан Ремо от миналата година, дуетът Мамуд и Бланко, ще пеят още тази вечер като почетни гости. Във втората фестивална вечер пък Ал Бано и Масимо Раниери заедно със съводещия на феста Джани Моранди ще сформират импровизирано трио. Истинска навалица от звезди ще има в четвъртата фестивална вечер, когато участниците в конкурсната програма се състезават в отделна надпревара за най-добър кавър на италианска песен в дует с извести италиански изпълнители. Сред тези известни дуетиращи половинки ще са Ерос Рамацоти, Санджовани, Карла Бруни, Ариза, Елиза, Ема, Алекс Брити, Ноеми, Биаджо Антоначи, Микеле Дзарило, „Ле Вибрациони” – все познати имена за любителите на италианската музика. На допълнителните сцени на фестивала – площад „Коломбо” и на кораба „Коста Смералда” също ще има доста звезди, сред които Нек, Франческо Ренга, Акиле Лауро, Федец, Анализа и „Рапрезентанте ди Листа”.

Победителят на фестивала ще бъде определен в ранните часове на 12 февруари. А победителят във вечерта на дуетите ще бъде известен в ранните часове на 10 февруари.

Фестивалът ще се излъчва по телевизия „РАИ Уно”, която е негов съорганизатор. Всяка една фестивална вечер ще продължи най-малко три часа.

Във финалната вечер водещият на фестивала Амадеус ще прочете писмено изявление от украинския президент Володимир Зеленски. Предвиждаше се той да се включи чрез видеоконферетна връзка, но след протести от редица политически сили и петиция срещу тази инициатива, беше решено, че включване на Зеленски няма да има, а той ще отправи само писмено послание.

Тазгодишното издание на фестивала беше помрачено от катастрофалното земетресение в Турция, заради което в Италия за кратко дори вчера бе издадена тревога за цунами, а италианските власти обявиха, че ще изпратят експерти от гражданска защита на засегнатите от труса турски райони.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!