Ден на отворените врати в театър "Българска армия" на 19-и

ОFFNews 14 септември 2015 в 17:20 4068 0

Сцена "Миракъл" в ТБА.

Столичният театър "Българска армия" обяви ден на отворените врати на 19-и септември от 10 до 17:30 часа, за да може всеки желаещ да се разходи из репетиционните зали, гримьорните, перукерните, архива, ателиетата, фоайетата, "както и всички скрити за външен поглед места, където се ражда магията, наречена театър".

Поводът е празникът на София 2 дни по-рано - на 17-и, като зад затворените до скоро врати ще видите „ковачницата” на наградите „Аскеер”, звукозаписното студио на Дони, за децата ще има приказки, за родителите - горещо кафе и вечерното представление "Завещанието на целомъдрения женкар".

Актьорите от трупата, дори и директорът ѝ ще се преобразят в ролята на гидове, които ще развеждат посетителите из историята и настоящето на театъра.

"Ще бъде отворена вратата и на директорския кабинет. Който не се страхува, ще може да пробва и директорския стол. Гостите ни ще могат да разгледат и да се снимат със скритите до момента колекции от театрални костюми и експонати на единствената по рода си колекционерска сбирка от театрални плакати, а тези от тях, които изявяват музикални предпочитания, ще могат да се насочат директно към четвъртия етаж, където  с разтворени врати ще ги чака професионално звукозаписно студио, за да им разкрие своите потайности. Композиторът на театъра – Добрин Векилов - Дони, лично ще консултира бъдещите ексфактори", съобщават от културната институция.

В случай че посетителите пропуснат етажа и случайността или асансьорът ги отведат по-нагоре, те ще се озоват в най-новото театрално пространство в България - камерната сцена "Миракъл", която е новоизградено камерно пространство без културен аналог до настоящия момент.

То предлага възможности за театрални, литературни, музикални, сценографски, танцови и други „елитни” проекти, насочени към публика от ценители на истинското – не комерсиално изкуство.

Всички гости на театъра ще могат да поседнат в кафе-клуба, да се ободрят с питие и да видят неизлъчвани до момента кадри от церемониите по връчването на годишните театрални награди „Аскеер”.
 
Столичани ще имат свободен и безплатен достъп до потайностите на ТБА през целия ден. Вратите ще бъдат затворени едва след края на представлението "Завещанието на целомъдрения женкар", а билетите за всички представления от програмата на театъра ще са на цена от 8 лева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови