Crazy Horse в София – голи красавици, окъпани в светлина (видео)

OFFNews 09 май 2013 в 23:43 5508 0

Снимка Али Мадави

Кабаре, в което движещите сили са изкуството и женската магия. Това е принципът, който следва авангардният артист Ален Бернарден при създаването на Crazy Horse през 1951 г.

Десетилетие по-късно мисията на Бернарден вече е възнаградена – Crazy Horse е най-авангардното кабаре в нощен Париж, храм на възвишената еротика и прекрасните женски тела, облечени единствено в светлина.

60-те години на миналия век са ключов период в превръщането на Crazy Horse в културно явление за сексуално разкрепостена Франция. Влиянието на поп арта и новия реализъм провокират Бернарден да създаде представления, в които всеки сценичен етюд е реализиран като отделна картина със специална хореография, декор и светлина.

През 2007 г. Кралицата на бурлеската Дита фон Тийз представя легендарния си номер „Ваната“ пред очите на смаяната публика, а две години по-късно се завръща на мистичната сцена за няколко ексклузивни представления.

В наши дни програмите на кабарето притежават изключително силен психологически заряд, благодарение на ефектните сюжетни миниатюри, изпълнени от пленителните танцьорки, и мистичните специални ефекти.

От създаването на кабарето всички момичета преминават през специален ритуал на инициация в Crazy Horse и получават сценичните си имена.

И до днес красавиците се подчиняват на спартански режим и почти пуритански правила – те не могат да напускат гримьорните си без разрешение и да говорят с мъжете от персонала.

Отличителна черта на кабарето е строгият подбор на танцьорките. Критериите са смайващи -височина: 164 – 172 см; разстояние между зърната – 21 см; разстояние от пъпа до венериния хълм – 13 см.

Тази година Crazy Horse започна световното си турне Forever Crazy от Виена.

Екипът се състои от 19 души, а техническото и сценично оборудване тежат над 7 тона.

На 17 и 18 май легендарното парижко кабаре гостува в София и ще представи програмата Forever Crazy в зала 3 на НДК. Представленията са от 20 и 22.30 ч. Билети - в мрежата на EVENTIM и на касите на НДК. Билетите са от категории: VIP и стандартни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови