Чуйте гласа на Димо в новата песен на P.I.F. и Ники Урумов (видео)

OFFNews 22 февруари 2024 в 15:07 1270 0

Снимка P.I.F.

"Обезумели"

Вчера, 21 февруари, Ники Урумов и P.I.F. представиха песента "Обезумели" по музика на Димо Стоянов.

Парчето е създадено специално за Ники Урумов през далечната 2003 г., но звучи изключително актуално и днес, което потвърждава непреходния музикален гений на Димо от P.I.F.

Текстът към музиката е на Радост Костова, като първият запис на песента е осъществен още преди 21 години, но досега не е издавана. Видеото е с постапокалиптична визия и отразява настоящото напрежение в световен мащаб. Режисьор е самият Ники Урумов, оператор - Михаил Янакиев, монтажист - Кирил Божилов, стилист - Петя Антонова.

Песента "Обезумели" е достъпна за слушане във всички дигитални платформи за музика като Spotify, Deezer, iTunes, Tidal и др.

"Вярвам, че на всеки поне веднъж в живота се е случвало да желае нещо безрезервно и да е готов да даде всичко от себе си, за да го реализира. На този етап от житейския ми път за мен това е "Обезумели". Да се научим да се абстрахираме от опаковката и да търсим съдържанието, да започнем да се вглеждаме в себе си и да се наслаждаваме на отношенията с приятелите си, да правим нещата, които обичаме и да не ги подчиняваме на масовите настроения и истерии. Това са болните теми на нашето настояще. Видеото на "Обезумели" е като отражение на един загинал свят и огромно предупреждение за това накъде вървим и какво ни очаква. Нека се обединим в памет на Димо и да бъдем едно цяло, осъзнавайки, че колективните усилия имат неизмерима сила", казва Ники Урумов.

През 2022 г. Ники Урумов решава да издаде песента, за да почете паметта на един от най-добрите български изпълнители, като получава съгласието на съпругата на Димо - Люба Пиперова. Следва покана към музикантите от група P.I.F. да направят нов и модерен аранжимент на песента. В оригиналния вариант има автентични вокали на Димо, които са включени и в новия запис. Клипът на песента е сниман в Бургас, Поморие, Царево и Перник.

Създаден е с финансовата подкрепа на Фонд Култура на Община Бургас и със съдействието на БМФ Порт Бургас и Община Перник.

Ники Урумов е продуцент на филма "Петя на моята Петя", посветен на детето-чудо на българската поезия Петя Дубарова. Режисьор е на късометражните филми "Пробуждане" и "Безсмъртният", които печелят награди от над 15 международни форума. През годините е бил изпълнителен продуцент на сериалите "Домашен арест" и "Кантора Митрани", Българо-Руската копродукция "Лабиринти на любовта" и на 3-ти сезон на шоуто "България търси талант". Копродуцент е във филма "Вила Роза". Ники Урумов е вокалист на рок бандата "Епизод", с която през 1999 г. записва албума "Респект". Година по-рано печели трето място на "Златният Орфей" и първо място от "Хит-1". Парчето му "Остани" в колаборация с DJ Deso е едно от най-обичаните и непреходни хитове отпреди 20 години, което се слуша и днес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови