Британски топ военен репортер: Инфантилните звезди да мълчат за бежанците

ОFFNews 15 март 2016 в 16:08 9929 9

Снимка Save the Children/PA

Бенедикт Къмбърбач.

Майкъл Бърк, един от най-известните британски журналисти, който отразяваше събитията в най-кризисните зони по света, нападна филмовите звезди, които си позволяват да коментират световни теми, без да са подготвени, предаде "Гардиън".

"Като един престарял военен репортер, какъвто съм, мога да кажа, че се отнасям с леко презрение спрямо разни звезди, които подскачат глупашки около жертвите на световните кризи. Ненавиждам, когато актьори, спящи на пухени легла, отскачат набързо до отчаяните, за да парадират с кървящите си сърца и да манифестират своите инфантилни идеи за това "какво трябва да бъде сторено", коментира той в интервю с бившата звезда от сапунените опери и настоящ военен репортер Рос Кемп.

Бърк, който вече е пенсиониран журналист, похвали смелостта на Кемп по време на отразяването на военните действия в Афганистан и заяви, че отстояването на позиции, с които нямат абсолютно никакъв опит, е проблемът на звездите като Бенедикт Къмбърбач и Ема Томпсън. 

От "Гардиън" предполагат, че критиките към Къмбърбач идват заради неговия скорошен отпор спрямо политиката на Великобритания към имиграцията и кризата с мигрантите. През октомври 2015 г., след едно от своите представления на "Хамлет", актьорът излезе пред публиката и я помоли да кажат на политиците "майната ви" и да дарят пари на каузата в помощ на децата бежанци "Save the Children". 

Томпсън пък, която отдавна използва славата си, за да предизвиква дискусия около трафика на хора за проституция, каза по време на пресконференция на "Берлинале" миналия месец, че Англия трябва да е луда, за да напусне ЕС.

Майкъл Бърк доби известност с отразяването си на апартейда в ЮАР през 1984 г., както и с разкриването на мащабите на гладната смърт в Етиопия. Кариерата му продължава на много други места по света, както и като водещ и участник в множество от най-гледаните журналистически предавания по английската телевизия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!