Брад Пит и Ник Кейв станаха скулптори

OFFNews 21 септември 2022 в 14:36 1478 0

Брад Пит и Ник Кейв

Снимка https://www.sarahildenintaidemuseo.fi/

Брад Пит и Ник Кейв

Финландският град Тампере, който ние, българите, свързваме с един злощастен мач на ФК Левски преди години, се превърна в емблема на трансформацията на двама големи творци - актьорът Брад Пит и музикантът Ник Кейв.

Двамата изненадващо дебютираха като скулптори, представяйки свои творби в музея „Сара Хилден“.

Първоначално в изложбената зала е трябвало да има само работи на британски скулптор Томас Хаусгоу. Той обаче е убедил ръководството на музея да включи и произведения на американския актьор и австралийския дарк уейв гуру.

Брат Пит участва с девет творби в общата изложба. БТА съобщава, че той е започнал да се занимава със скулптура след развода си с Анджелина Джоли през 2017 година.

Ник Кейв пък участва в изложбата със серия керамични фигури, изобразяващи животът на не кого да е, а на самия дявол. Кейв се занимава със скулптура от 2020 и до момента има 20 завършени творби.

Пит и Кейв присъстваха на откриването на изложбата в Тампере, която ще е отворена за посетители до 15 януари. Не се посочва дали творбите им се продават.

Финландският град Тампере е избран неслучайно. Той е третият по големина град във Финландия, но е университетски център, известен с културната си сцена.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови