Ексклузивно Президентът назначи служебния кабинет. Стефан Янев става премиер (пълният състав)

Боил Банов: Театрите ще могат да наваксат загубите от билети

OFFNews Последна промяна на 10 март 2020 в 10:33 1720 1

Боил Банов

„Театрите няма да бъдат лишени от нищо. Те ще имат възможността да наваксат. Ако има обстоятелства и нещо голямо започне да навлиза, ако трябва да се взимат по-сериозни мерки, тогава ще се обмислят вариантите за компенсиране на всички в тази среда."

Това обяви в интервю за сутрешния блок на Нова телевизия министърът на културата Боил Банов по повод отменените културни събития в цялата страна и притестенията на културните институции, че това ще е финансов удар върху тях.

„В работата си не решавам нищо спонтанно. Много обмислено е това предложение и то е свързано с дублирането на двата вируса. Грип Б, заради когото учениците са във ваканция, в момента, в който се съчета с първи случай на коронавирус, тези мерки са задължителни и най-адекватни”, добави Банов.

„Аз не издавам заповедта за това, кой трябва да бъде санкциониран. Това е работа на здравните органи. Вероятно РЗИ могат да проверят и да реагират. Грип Б е ключът. При поява на коронавирус и грип от тип Б тези мерки за задължителни, адекватни и безспорни. Когато грипната вълна отмине, мерките ще се преразгледат. Съчетанието на тези два вируса прави опасността много голяма. Здравето на хората е на първо място. Целта е да не стане като в Италия. Целта е превантивно да отблокираме поне единия вирус", коментира още Банов. 

Той апелира към всички да се съобразят с мерките, които според него няма да траят дълго.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови