Боил Банов: Всички с билети за отменените културни събития ще получат парите си

OFFNews 09 март 2020 в 10:05 4182 2

Боил Банов

Всички закупили билети за отменените в цялата страна културни събития ще получат обратно парите си, увери министърът на културата Боил Банов в интервю за bTV.

Банов коментира мерките за превенция на новия коронавирус, които засегната и културния живот у нас.

Със заповед на националния оперативен щаб са отменени всички спортни и културни събития на закрито, а мачовете на открито ще се играят без публика. До второ нареждане няма да се провеждат концерти, театрални представления, други спектакли, няма да се допускат посетители в музеи, галерии, кина.

Министърът сподели убеждението си, че опасността ще намалее в рамките на дни до няколко седмици.

„Знам, че е неприятно, но включително трябва да си опазим и артистите“, посочи той.

„Основната ни грижа в момента е превенцията. Хората могат да се питат и да задават въпроси, но превенцията е ключова и трябва да ограничим разпространението . Всяко събиране по повод изкуство в зали, в затворени помещения на много хора в рамките на 2-3 часа представлява изключителен риск за населението“, отбеляза той.

„Умолявам зрителите да няма струпвания по касите. Ако искат, могат да презаверят билетите си, ако искат, могат да си вземат парите, но трябва да бъдат спокойни“, каза Боил Банов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4000

2

Liuba

09.03 2020 в 15:39

Ами не искам да ми връщат парите, искам да ходя на театър! В много страни също има коронавирус, но не са отменени културните събития. При нас има едва 4 случая и веднага се започна с истериите.

4000

1

Biser

09.03 2020 в 12:34

Разбирам, че трябва да има мерки. Обаче на театър не може, на заведение може. В офиса, където 50 маймуни седят в близост един до друг, също може. Някак си няма много логика.
 
X

Подкастът на OFFNews