Боевете при Шипка оживяват в нов късометражен филм на поредицата „Българско военно чудо

OFFNews 01 март 2018 в 15:13 2107 0

Шипченската епопея оживява в нов късометражен филм, посветен на 3 март. Специалният епизод е продължение на документалната поредица „Българско военно чудо“, която разказва за най-големите постижения на армията ни.

Поредицата достигна до над 1 млн. българи в социалните мрежи. Поради големия интерес, „Българска история“ и ЗАД „Армеец“ ще зарадват почитателите с вълнуващ екранен разказ за боевете при Шипка, превърнали се в символ на българската свобода.

Премиерата на 11-тия специален късометражен филм от поредицата ще бъде в навечерието на националния празник 3 март. Епизодът ще бъде достъпен безплатно онлайн за всички, които искат да си припомнят великите моменти на българската история по време на един от най-българските празници.

Той ще бъде публикуван в социалните мрежи на сдружение „Българска история“.

Поредицата „Българско военно чудо“ е част от цялостната образователна инициатива на „Българска история“ и ЗАД „Армеец“, която цели да направи историята достъпна и интересна за широката публика. Проектът спомага и за модернизирането на преподаването на предмета в училищата. От старта на инициативата през месец октомври 2017 година досега филмите от поредицата са представени пред хиляди ученици и учители в страната. Дискове с документалните епизоди от „Българско военно чудо“ се предоставят безвъзмездно за образователни цели, за да може преподавателите да направят часовете си по история по-вълнуващи и интересни за учениците.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови