Благотворителен концерт на КГБ на 25 септември

OFFNews 24 септември 2014 в 18:01 2232 0

КГБ с част от студентите, подкрепяни от фондацията

"КГБ - Клубът на готините баби" организира благотворителен концерт, за да осигури на студенти с физически увреждания технически пособия, без които не могат да учат.

Концертът е на 25 септември (четвъртък) от 19.00 часа в залата на Висшето училище по застраховане и финанси в кв. „Овча купел“, ул „Гусла“ №1.

Фондацията, която обединява победителки в конкурса „Мисис Баба“, от една година подпомага 12 студенти с физически увреждания.

Фондацията им осигурява специални технически пособия, които улесняват, а в някои случаи правят възможно тяхното обучение. За студентите, които в общия случай са от социално слаби семейства, е непосилно сами да си осигурят тези приспособления.

Организацията планира също да създаде виртуална библиотека с учебници и научна литература. Липсата на достатъчно литература на електронни носители е най-голямата трудност пред незрящите студенти. Държавата поема сканирането на едва 15% от учебниците на един студент и това често ги лишава от възможността да прочетат дори задължителния минимум от научна литература.

В концерта, организиран и със съдействието на фондация „Сила за живот“, ще участват талантливи студенти по музика със зрителни проблеми, както и много утвърдени и изгряващи таланти.

Освен чрез приходите от билети, „Клуб на готините баби“ се надява да събере средства и чрез дарения. Банковата сметка на фондацията е: 

IBAN BG30RZBB91551003320099, SWIFT: RZBBBGSF, Райфайзен банк EAД, Клон Цариградско шосе.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!