Безплатна музикална програма в софийските паркове

ОFFNews 21 август 2014 в 17:52 9525 1

Лятната естрада в Борисовата градина.

Снимка isofia.bg

Лятната естрада в Борисовата градина.

Музикални и детски програми ще звучат на открито в Борисовата градина, Градската градина, Южен парк – трета част (вход от ул. „Нишава”), парк "Заимов" и др., съобщиха от Дирекция "Култура" на Столична община.

В петък на 22 август от 18:30 часа на Лятната естрада в Борисовата градина ще се състои концерт на Alexandroff Ragtime Band, а на следващия ден от 18:30 ч. на същата сцена ще бъде представен Музикално - поетичен спектакъл по Пейо Яворов и Олав Хауге – „Да бъдеш или да не бъдеш на 36”, представен от музикална формация „Фроя Проект”.

Събитието е посветено на 100-годишнината от смъртта на българския поет Пейо Яворов и 20-годишнината от смъртта на норвежкия поет Olav Hakonson Hauge. В него ще вземат участие български и норвежки артисти и музиканти.

На 24 август от 19:00 ч. в парк "Владимир Заимов" (пред театър "София") ще се проведе осмият концерт от цикъла "Остров на музиката" с участието на Биг бенд Стара Загора и Венци Благоев – тромпет.

Следващата събота, на 30 август, ще е и заключителният концерт от "Остров на музиката", на който ще се представи Джаз формация "София" с художествен ръководител Бойчо Дечев.

В три последователни дни ще се проведе Фестивал „Камерна класическа музика на открита сцена”.

Неговото издание стартира на 29 август от 11:00 ч. на Лятната естрада в Борисовата градина, а на същия ден и на същата сцена от 18:30ч. почитателите на кънтри музиката могат да присъстват на концерт на групата Lilly of the West.

Софийски духов оркестър ще зарадва публиката с концерти на 29 август 18:00 ч. в Градската градина, на 30 август на Лятната естрада в Борисовата градина от 18:00 ч. и на 31 август пред Народен театър „Иван Вазов” от 18:00ч.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови